Brev:
Sproglig udvikling, antal ord
Hej Helen
Jeg har egentligt tænkt at jeg havde en sprogligt begavet dreng, men efter at have undersøgt det lidt nærmere, ser jeg på en hjemmesidde, at børn i 18-24 mdrs alderen typisk har et ordforråd på omkring 200 ord. Og det lyder da af meget af et gennemsnit at være?
Vi kender ikke så mange med så små børn så vi kan ikke rigtigt sammenligne, og de andre børn i vuggestuen er enten meget yngre end ham eller mindst et halvt år ældre.
Jeg har talt mig til 200 ord han med sikkerhed kan og bruger, og udover dem er der sikkert mange jeg endnu ikke har opfattet han kan. Han forsøger tit at gentage nye ord han møder, og det er lidt svært at sige, hvad der indgår i hans aktive ordforråd og hvad han bare gentager en enkelt gang - så vi siger +200, så har vi ikke ...
... sagt for meget. Han sætter ord sammen i enkle sætninger, så som: mor færdig mad - nej mere - hue væk osv. Men han bruger langt oftest enkelt ord.
Han kan farverne brun, grøn og blå og kan genkende og udpege dem, og fx give en grøn klods på opfordring.
Jeg render ikke og tæller og gør regnskab i det daglige, men nu er der flere familiemedlemmer, der har spurgt ind til om han ikke er foran sprogligt, og så var det at jeg talte og begyndte at google...
Håber du kan give lidt afklaring på, om han er godt med på det område. Det er jo ikke noget man rigtigt kan diskutere med folk uden at lyde som om man tror ens barn er den nye einstein :)
Han er ørebarn og har fået lagt dræn 2 gange, så det er noget vi finder særligt aktuelt.
Med venlig hilsen
en nysgerrig mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
Viden om børn:
Smile
Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!
Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.
Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.
Jo mere du kan smile, pludre og...
Æbler og æblemos
Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.
Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)
Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!