Annonce

Annonce

Svar: Nægter vandladning og afføring på toilettet


12. december 2011

Kategori:
Alder:
3 år, 7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære stolte mor

Tak for dit brev og velkommen til - og også tillykke med at du venter dig :)

Det lyder bestemt som om at jeres datter er fysiologisk parat til renlighed. Hun kan tydeligt mærke, når hun skal tisse og når hun skal af med afføring. Hun giver besked og hun er også i stad til at holde sig til hun får en ble på eller går ud på badeværelset hvor hun så tisser eller laver ... Hun har styr på det fysiologisk.

Mentalt er hun dog ikke helt klar, hun ved godt hvad du forventer af hende, hun har også en idé om at hun bliver klar med tiden og siger selv "når jeg er stor" og du skal naturligvis prøve at udnytte dette og lave en aftale om, hvornår hun så er stor nok til at I atter forsøger.

Men at hold hårdt mod hårdt og presse hende, tror jeg ikke der kommer noget godt ud af, - ikke som du beskriver hende og du har allerede forsøgt rigtig meget. Det lyder for mig som om at I er nødt til at tage det i små skridt og det første skridt er at få hende til at sidde på toilettet igen.

Mit forslag er at du stadig lader hende få en ble på men hun skal ikke stå op og tisse eller sætte sig på badeværelsesgulvet - når hun får bleen på, skal hun sætte sig på toilettet, som om at ...


Annonce

... hun egentlig tissede rigtigt der. Når hun er færdig, skal hun tørres med lidt papir, som så smides i toilettet og der trækkes ud, når hun laver afføring kan I komme dette fra bleen i toilettet osv. Altså rutinerne omkring at gå på toilettet, skal være som de nu engang er og de skal være en fast del af det hun gør, når hun får ble på - og hun skal som sagt sidde på toilettet med sin ble.

Hvis hun protesterer - jeg vil have bleen på, jeg vil ikke sidde på toilettet uden ble, så skal du betrygge hende i at hun netop skal have bleen på som hun plejer, alt er som det plejer at være eneste forskel er at hun nu skal sidde på toilettet, fordi det er der man sidder når man tisser og laver. Så det eneste der er anderledes er altså at hun skal sidde der.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Og når hun så er tryg ved det så skal hun betrygges i at nu kan hun godt uden bleen. Hun skal gøre som hun plejer, men nu bare uden ble - og voila - så er hun den store pige, som hun jo et eller andet sted også gerne vil være.

Så bleen bruges lige nu som tryghed og som det mest naturlige i verden stadigvæk, men kravene omkring det at tisse og lave afføring ændres der lidt på ... :)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.

Hurtig pottetræning

Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kræsenhed

Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.

Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.

Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.

I må respektere at der er noget mad,...

Læs mere i Babylex

Ruskevold

Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.

Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.

Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Rigtig lækker brevkasse og hjemmeside du har!

Bettina, mor til 7 uger gammel pige


Annonce