Svar: Vækkes barn
Hej
Det afhænger helt af dagen, hvad der sker, oplevelser osv. Og I vil en gang imellem være nødt til at være fleksible.
Helt overordnet så er det bedst, at hun får lov til at sove, når hun viser behov for at sove og hvis hun trives bedst med at sove 1 ½ time til middag og derfor først er parat til at komme i seng kl 21 om aftenen, så er det helt fint. Der er ingen der siger at børn skal sove kl 20, det afhænger helt af hvordan barnet trives bedst.
Modsat, hvis I ved at hun skal vækkes om morgenen, op og være parat og klar til en lang dag i institution osv. så kan det være udmærket at holde fast i en nogenlunde fast stå op og også putterytme dagen igennem og om aftenen og det kan her være nødvendigt at vække hende om eftermiddagen så hun stadig kan komme i seng i god tid om aftenen .. Ligesom det normalt vil være rigtig godt ...
... at I sikrer fast rytme uanset om det er hverdag eller weekend. Jo mere regelmæssighed, jo bedre er det generelt for hendes rytme, humør og overskud. Og jo mere regelmæssighed der er, jo mere vil hun naturligt også vågne af sig selv og spørgsmålet vil ofte ikke være relevant, fordi hun så sover når hun er træt og vågner, når hun ikke har brug for at sove mere .. :)
Og så igen, hvis I nu ved at det vil være super dejligt at hun i juledagene er oppe og juleaften kan være med til kl er 21 fordi hun har fået lov til at sove til hun vågner om eftermiddagen, så må hun gerne det.
Tingene er ofte aldrig kun sort/hvide - der er masser af grå nuancer ind i mellem og nogle gange prioriterer vi for at hele familien også kan fungerer og det er okay :)
Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)
Og rigtig glædelig jul! :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Overtøj til børn
Vindtæt og vandtæt overtøj, som flyverdragt, jakke og overtræksbukser er ideelt, når børn skal lege ude og det er køligt.
Luffer eller vanter sættes fast i ærmet med trykknap eller specielle spænder, som man køber netop til formålet. Snore, halstørklæder og bælter er for farligt. De kan medføre at barnet hænger fast, når det klatrer rundt og bevæger sig i leg, og det kan i værste tilfælde medføre, at barnet hænger fast og bliver kvalt. I stedet for halstørklæde kan man købe en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.