Brev:
Atopisk eksem på brystvorterne
Hej Helen
Jeg skriver til dig i håb om at du kan give råd og vejledning i forhold til min amning. Jeg føler nemlig jeg står lidt alene med problemet.
Jeg har kæmper med sår, revner siden min datter blev født 18. august 2011. Så hun er 3 mdr. gammel nu.
Jeg har prøvet koldvandsklude, lufttørrer konstant og har gjort det hele tiden. Fra start af har jeg brugt altid brugt uld ammeindlæg. Jeg har brugt lansinoh creme, men er nu gået over til E-vitamin salve, samt at jeg nu bruger brystbeskyttere fra Avent. Jeg har været glad for brystbeskytterne og E-vitamin salven. Men det hele aldrig helt godt og svier og gør ondt.
Jeg har fornyelig været til hudlægen, som med det samme siger at jeg har atopisk eksem på mine brystvorter og det skal smøres med Locoid creme.. (binyrebarkhormon) Jeg kan læse mig frem til at det er rigtig svært at komme af med. Og det hjælper slet ikke at Emilie skal sutte på brystvorterne flere gange om dagen. Samtidig er uld så det værste man kan putte på eksemet, og jeg synes nu også det har sviet, kløet og kradset helt vildt i lang tid. Jeg troede bare jeg måske ikke havde fået vasket sæben ordenlig ud.
Nu bruger jeg silkeammeindlæg, ...
... brystbeskyttere og smører med E-vitamin salve, samt Locoid to gange i døgnet. Men det har jeg det bare heller ikke godt med, for selvom jeg vasker det af inden Emilie skal spise er jeg stadig bange for at hun får lidt af det.
Nu går er der så opstået endnu en revne/sår. Og nu holder jeg snart ikke til det mere.
Har du nogen erfaringer på eksem på brystvorterne? Min egen sundhedsplejerske har ikke.
Jeg kan mærke, at jeg har det bedst med at fortsætte med modermælk. Men giver det mening kun at pumpe ud og så give flaske hele tiden? De gange jeg har gjort det, er der mærkbar forskel.
Det skal også siges at Emilie har en sugekraft der siger spar to! Og de gange vi har prøvet med modermælkerstatning (allomin, og NAN1) har hun faktisk kastet det op eller fuldstændig nægtet at spise det.
Jeg er totalt i vildrede om hvad jeg skal gøre nu.
Hvis jeg tager nogle dage med konstant udmalkning og flaske, hvad skal jeg så være opmærksom på? Og hvordan sikrer jeg mig at brysterne bliver tømt - for det er jeg ikke helt sikker på at de gør med pumpen - en manuel pumpe fra Avent.
Det blev et langt brev. Glæder mig til at høre fra dig.
Mange desperate hilsener
Anne-Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Portionsstørrelse børn
Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.
Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.