Brev:
Turbulent dagplejeforløb
Jeg har tre måneders orlov med vores dreng på 3 år (maj 01) og lillebror (august 03). Under orloven har lillebror overtaget storebrors plads i dagplejen og aftalen med dagplejen er at storebror fortsætter i pladsen når orloven er færdig. Hvis der så er plads ledig kan den mindste ligeledes starte i samme dagpleje evt på overbelægning i få måneder til den største kan komme i børnehave.
Sammensætningen det seneste halve år har været to på nu 1,5 år og en dreng på 3,5, som her i sommer er startet i børnehave. Denne ledige plads har dagplejekontoret valgt at besætte med en 7 mdr. gammel. Således vender min store dreng til Oktober 3 år og 4 mdr tilbage ti 2 børn på 1,5 år, en på 7 mdr og evt lillbror på 14 mdr. Ventetiden til børnehaven er pt 1/2 år, dvs han skal tilbringe 2-4 mdr i pågældende dagpleje.
Dette er vi selvfølgelig oprørte over og har haft en større diskussion med dagplejekontoret om ovennævnte børnesammensætning. Deres respons er et tilbud om en ny dagplejeplads til vores dreng, hvor børnesammensætningen er bedre, men ny dagplejer og ny gruppe til legestue med mere.
Det bekymrer os at lade ham fortsætte i hans nuværende plads mht til sproglig og social udvikling, men ligeledes er vi nervøse for at skifte til ny dagpleje og så igen til børnehave efter 2-4 mdr.
Vores drengs dagplejeforløb har været meget turbulent, først 2 mdr med en aldeles inkompetent dagplejer, derefter 3 mdr ved en reservedagplejer med skiftende børn, så skift til vores nuværende dagplejer ...
... (her er han 15mdr). Her tilbringer han 3/4 år med 3 børn på 3 år, som alle startede samtidig i børnehave og herfra har der været skiftende små børn og en dreng på 31/2 med store udviklings problemer. Først fra februar 04 blev han matchet med en alderssvarende.
Det skal nævnes at vores dreng har været utrolig stille og forsigtig, ifølge vores nuværende dagplejer har han indtil for ca 5 mdr siden holdt sig i baggrunden og blot observeret når de har været i legestue, legeplads mm. Ligeledes har vi selv oplevet at han skulle bruge et par mdrs tilvæning til gymnastik, før han hoppede rundt som de andre børn og at han har været meget usikker i forholdet til andre børn, har haft svært ved at holde på sin ret og trukket sig tilbage i konflikter.
Sprogligt startede han med at stamme meget kraftigt da vi fik lillbror, dette er dog på det nærmeste væk, kun når han er meget ivrig stammer han lidt.
Vores oplevelse er dog lige som vores dagplejer, at der er sket store fremskridt i vores dreng udvikling og i hans forhold til andre børn. Dette sammenholder vi med at han for ca 1/2 år siden langt om længe blev matchet aldersmæssigt i dagplejen, indtil da har han været sammen med meget ældre eller meget yngre børn.
Vi vil meget gerne have en udenforståendes mening om ovennævnte punkter. Er der fornuft i at flytte dagpleje? Er der evt med din viden mulighed for at lægge pression på børnehaven, så vi kan få en plads før tid? Har vores egen sundhedsplejerske nogen mulighed for at hjælpe?
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Babyalarm
Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.
Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.
De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.