Annonce

Annonce

Brev:

Søvnproblemer med lillesøster


24. oktober 2011

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Søvnproblemer med lillesøster

Kære Helen.

Her er så spørgsmål omkring min yngste datters søvn. Hun er nu seks en halv måned og er kommet på eget værelse for ca. tre uger siden. Hun får grød tre gange om dagen, mælk hos mig formiddag og eftermiddag samt når hun skal sove og om natten. Hendes rytme ser ca. således ud:

kl. 7.00: vågner og vi står op
kl. 7.45: morgengrød og vand af kop
kl. 8.30: hun falder i søvn i barnevognen når storesøster aflevers i dagpleje
kl. 10.00: vågner og bliver ammet evt. mellemmåltid i form af lidt frugt og vand
kl. 11.30: grød til frokost og vand af kop
kl. 11.45: Evt ammes, bliver lagt ud i barnevognen
kl. 12.00: Sover ca. en time til halvanden

Herefter bliver hun ammet og tager nogle dage en ekstra lille lur sent eftermiddag - andre gange springer hun den over

Kl. 18.00: grøntsagsmos og vand af kop.
KL. 18.30-19.00: Aftenshygge med mig og søster på en madras foran fjernsynet
KL. 19-19.30: Bliver skiftet, får nattøj på, børstet tænder, bliver ammet på eget værelse, lagt i tremmesengen og får en supplerende flaske med mme (hun vil ikke ammes ret længe). Så falder hun ofte i søvn.
kl. 22.30: Vågner og bliver urolig - får flaske og falder oftest i søvn igen
Kl. 24.30: Vågner og bliver urolig - jeg forsøger at få hende til at sove uden mad, men det lykkedes aldrig - her har hun ofte en vågenperiode på en til to timer. Det ender ofte med at jeg tager hende med ind i dobbeltsengen, men hun falder ikke nødvendigvis i søvn her før der er gået den omtalte tid.

Hun sover herefter ca. to-to en halv time og har ved 5-tiden ofte igen en længere vågenperiode (ca. en time til halvanden), hvor hun igen og igen vender ...


Annonce

... sig rundt på maven og mosler rundt. Så sover hun indtil jeg står op for at tage storesøster, som vågner ca. kl. 7. Hun er ikke ulykkelig om natten (hvis hun ligger mellem os) men er vågen og kryber rundt i sengen, hvilket gør at jeg sover meget overfladisk, hvis overhovedet, af frygt for at hun falder ud af sengen. Jeg ville gerne hun så bare kunne mosle rundt i sin tremmeseng, men hun bliver ked af det hvis vi (jeg) ikke er nær hende.

Vores sundhedsplejerske er opmærksom på vores søvnproblemer og hun har foreslået at jeg ikke ammer mere om natten og giver vand i stedet, samt at min kæreste tager lillesøster om natten i weekenderne. Jeg har jo ikke sovet en hel nat i to år nu, så synes det lyder rigtig fornuftig, men vi har prøvet det og hun virker bare til at være alt for afhængig af mig endnu. Min kæreste kan ikke få hende til at falde til ro som jeg kan og når jeg ved det, kan jeg ikke bare ligge og lytte på, at hun er ked af det. Så den metode fungerer ikke for os (mig) lige nu - trods massiv træthed. Hvad kan jeg ellers prøve, som kan have en effekt?

Den her træthed ligger sig som en dyne på vores hverdag og jeg kan have svært ved at tænke klart. Jeg tror ikke det påvirker pigerne, men vi er langt fra de glade og fjollede mennesker som vi engang var. Og nu hvor begge af vores piger er temperamentsfulde, nysgerrige og aktive, ville det være skønt, hvis vi kunne få lidt overskud igen til at kunne udfordre dem lidt mere end nu. Det er som om jeg nogle gange venter på at livet skal begynde igen, forstået på den måde at jeg ofte lever i en døs af træthed.

Håber du kan hjælpe - på forhånd tak :)

Med venlig hilsen
Mima

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Vågenperiode om natten

Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Urolig i aften- og nattetimer

Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselsbesøg

I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.

Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...

Læs mere i Babylex

Æg

Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.

I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.

Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annonce