Annonce

Annonce

Brev:

Morgenmaden


19. oktober 2011

Alder:
23 mdr.

Morgenmaden

Kære Helen,

Tak for dit seneste svar omkring spise-selv for S. Det er blevet meget bedre, der er stort set aldrig legetøj på bordet mere (undtagen når spisesituationen går helt i hårdknude, og det hører heldigvis til sjældenhederne), og S spiser rigtigt fint selv, både med gaffel og ske. Det er ikke altid, han spiser lige meget, men jeg stresser slet ikke mere over det. Vi lader ham spise så meget, som han har lyst, og så tilbyder vi ham en banan ifm. putning, som han som regel spiser.

Det eneste måltid, som vi bøvler med, er morgenmaden. Efter at vi stoppede med at give ham fabriksproduceret babygrød, som vi madede ham med imens han legede med nogle biler, så vil han ikke rigtigt spise noget. Vi har prøvet med yoghurt iblandet havregryn, cornflakes med mælk, ristet brød og mange andre ting. For det meste spiser han nogenlunde af det de første par dage, men så mister han interessen, og så skal vi finde på noget nyt. Jeg er slet ikke vant til at ...


Annonce

... skulle tage stilling til morgemaden, selv spiser jeg havregrød med rosiner, og min mand er i en alder af 31 år endda begyndt at spise morgenmad, for at vi alle tre kan hygge os sammen omkring bordet om morgenen.

Der er ikke rigtigt mulighed for, at S kan få noget senere på morgenen, da vi er ude af huset hver dag, men jeg laver frokost straks vi kommer hjem ved 11-tiden. Den spiser han til gengæld med stor appetit. Morgenmaden er som regel ved 8-tiden, så det er jo ikke fordi, at vi står specielt tidligt op, hvilket jo kan påvirke appetiten.

Har du et godt forslag til en god morgenmad til S? Han vil ikke have grød af nogen art, og jeg er altså lidt imod cornflakes og cheerios med mælk, selvom sukkerindholdet ikke er så stort.

Jeg savner også lidt ideeer til eftermiddagssnacks. Amerikanerne har et utal af tørre snacks for børn, men set med danske øjne virker de usunde, uden jeg dog er helt klar over, hvad der er i.

Med venlig hilsen
Mette

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.

Lang putning - 21 måneder

Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.

Natlampe

Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rygning

Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.

Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...

Læs mere i Babylex

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak ... endelig én der kan give præcise råd og som ved hvad du taler om. Tusind tak.

Venlig hilsen Mette, førstegangs mor


Annonce