Brev:
Søvn i vuggestuen
Hej Helen
Vores søn er nu 13 måneder og snart 14 dage. Han begyndte i vuggestue for små to uger siden. Vi troede, at de i den første tid ville bestræbe sig meget på, at han følger sin egen rytme, og så efterhånden når han var faldet til kunne begynde at blive rykket til deres, hvis det ikke gik af sig selv.
Men de er meget opsat på, at han allerede nu skal passe ind i deres rytme, som er:
Lur formiddag ca. halv ti.
Frokost kl. 11.
Lur igen kl. 12.
Frugt ca. kl. 14.
Vi er vant til, at han sover formiddag kl. 10.30 ca, og så kan han sove alt fra tre kvarter til halvanden/to timer. Og så sover han igen ved 15 tiden og en times tid eller halvanden.
I starten ville de have, at han kørte igennem til efter frokost, men nu har vi bedt dem om at han får en lur om formiddagen, for han er så træt. ...
... Men vi synes så, at halv ti er for tidligt, men inden vi brokker os, ville vi spørge dig.
I dag har han sovet fra kvart i ti til kvart over ti og igen fra halv et til to, så de er jo ikke helt galt på den, men det er meget følsomt for os, at de så hurtigt vil ændre hans rytme. Og vi synes eftermiddagen er lang for ham og vil helst undgå en power nap sent, som vi jo forlængst har fået vænnet ham fra.
Det er en meget sød pædagog, der er hans kontakt, men hun er også under meget pres pga sygdom etc, så vi kan godt forstå hende, men vi tænker jo mest på ham. Og synes jo ikke, at han skal bøde for, at de har travlt og er pressede.
Idag har han været i vuggestue fra halv ni til lidt over to. Det synes vi er længe så hurtigt, men er det det?
Vi har brug for en, der kan se det lidt udefra.
Hilsen
Maria
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
Viden om børn:
Legetøj til baby og børn
Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.
Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj,...
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.
NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.