Brev:
Den slemme dyne
Kære Helen
Min datter på 11 måneder kan ikke lide sin dyne… eller tæppe eller noget som helst andet hun kan blive puttet med. Indtil nu har vi taget det ganske roligt – det har været sommer og hun har ikke virket kold på noget tidspunkt af natten (hun sover imellem os så vi foretager tjek regelmæssigt). Vi har som kompensation for den manglede dyne givet hende en lun natdragt med fødder og det har fungeret fint.
Problemet er at det efterhånden begynder at blive mere vanskeligt at finde natdragter med fødder i hendes størrelse og når hun får natdragt på uden fødder så bliver de iskolde. Kombineret med at hun ALTID vågner hvis man lister et tyndt tæppe – hendes bløde dyne, eller en af mors store t-shirts over hende mens hun sover – ja så har vi altså et problem. Vi har i den sidste uges tid konsekvent prøvet at putte tæppe ...
... om hende mens hun sover, men hun vågner HVER gang – hun bliver hidsig og sparket tæppe af – og falder i søvn igen. Vi har også prøvet at få hende til at falde i søvn med et tæppe over sig men det er slet ikke lykkedes.
Så hvad gør vi nu? Kan hun godt have det varmt nok, trods det at hendes krop bliver kølig? Jeg har det meget mærkeligt med at skulle ligge og putte under min dejlige dyne og 10 cm fra mig ligger min kolde datter uden så meget som et tæppe, men hvordan lokker vi hende til at acceptere dynen.
Jeg har overvejet at pakke hende endnu mere ind…..sokker – ekstra bukser og bluse, men synes lidt at det er en tosset vej at gå. Så har vi prøvet at putte hende i voksipose men hun flipper helt ud når hun har noget over fødderne/benene, så kære Helen har du nogle gode ideer.
Hilsen mor til en lille kold men stædig pige
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Portionsstørrelse børn
Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.
Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.