Brev:
Nattesøvn - 12 mdr.
Kære Helen
Jeg har en datter på lige knap 1 år, som vi på nuværende tidspunkt har store problemer med om natten. Hun er aldrig helt begyndt at sove igennem, da sygdomsperioder næsten altid dukkede op lige når hun var begyndt at sove igennem, og medførte at vi var vågne flere gange om natten, og at hun som oftest fik en flaske og derefter sov videre uden de store problemer. Vi har egentlig bare set tiden an, for det virkede som om at det langsomt kom af sig selv.
Efter vi kom hjem fra ferie, og hun igen var startet i institution, har vi haft en nat hvor hun sov igennem (fra 19.00-06.30, gav en sut ved 11-tiden), hvorefter hun blev snottet og fik noget med maven formentlig på grund af institutionsstarten. Dette betød at hun nu vågnede om natten pga. hoste og ikke kunne/ville falde i søvn igen, vi prøvede at give en flaske, men uden at det hjalp. Hun virkede som om hun ikke ville være alene, hvilket resulterede i at vi tog hende ind i vores seng (hun har sovet i eget værelse - lige op ad vores soveværelse - siden hun var 5 mdr. og har aldrig været en puttegøj når hun skulle sove).
Hun er ...
... fortsat snottet, men ellers rask og hosten er næsten væk, men nu har vi det problem, at hun vågner mellem 12-02 og ikke vil sove videre uden at man enten sidder inde på gulvet ved siden af hende i flere timer for at få hende til at sove, eller overgiver sig pga. træthed og tager hende med ind i vores seng. Hun har svært ved at falde i søvn, sætter sig op og snakker og mosler rundt i sengen, når hun endelig falder i søvn, sover hun så uroligt at ingen af forældrene faktisk får lukket et øje.
Hendes dagsmønster er ca. sådan her:
Vågner 07.30, spiser grød eller yoghurt med havregryn og frugt og drikker nælk til, 8.30, afleveres i institutionen, 9.00, lidt brød i institutionen, 11.00, spiser frokost i institutionen, 11.40-13.40 sover middagslur, 14.00 frugt og brød i institutionen, 16.00-16.30, hentes og får en snack derhjemme og leger, 18.00 spiser aftensmad, 19.15, børster tænder, i nattøj, læser, får en flaske knap 200 ml. modermælkserstatning og puttes. Falder som oftest i søvn uden problemer.
Håber meget du kan hjælpe os, da vi trænger til lidt søvn når vi også skal på arbejde.
Hilsen os
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Mælkedranker
Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.
De første 6 måneder vil det lille barn naturligt leve af mælk, men i takt med at barnet bliver ældre, begynder at spise mere og mere rigtig mad, så er det vigtigt, at mængden af mælk skrues gradvist ned. Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne komme til at mangle vigtige næringstoffer - som naturligt indtages via en almindelig sund...
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.