Brev:
Er ikke specielt interesseret i mad
Kære Helen,
Tak for dine tidligere besvarelser.
Nu er B 7 måneder 1 uge gammel.
Fra at have vågnet omkring hveranden time natten igennem, sover han nu fra kl. 20-06.30 og vågner max 1-2 gange (oftest vågner han ikke) om natten for at få en sut. Det er jo helt fantastisk, men men...
Hertil kommer mit spørgsmål- bør jeg vække ham for at give ham bryst? Han spiser jo sådan set kun fra kl. 7- 19 i løbet af dagen - og jeg føler ikke at han spiser specielt meget pr. måltid.
Dagen lyder:
06.30 - vågner. Jeg er i tvivl om hvorvidt han skal have bryst her? For vil det ikke optage pladsen fra grøden? Men jeg vil jo også sikre mig at han får mælk nok.
07.30 Øllebrød, hirsegrød, havregrød (må jeg i øvrigt bruge rugflager i grøden?) med frugtmos topping. Vand af kop. Ammes herefter.
9.00 Sover i halvanden time ca.
12.00 frokost. Rugbrødshapser- suppleret med grøntsagsmos. Myseost i små hapser. Vand af kop. Jeg føler at han er kørt træt i grøntsagsmosen. Ofte går han helt i flitsbue efter 3 ...
... mundfulde. Jeg er ved alle måltider meget opmærksom på at give ham noget i hånden som han kan gumle på.
13-13.30 Ammes og sover ca. 2 timer-2½ time
16.00 Anden type grød end til morgen og frugtmos topping. Appelsinbåde i hånden at gumle på. Myseost i så hapser. Jern og d-vitamin. Vand af kop. Ammes efter måltidet.
19.00 Grøntsagsmos med kylling eller fisk. Vand af kop. Evt. ammes én gang inden kl. 20.
20.00 Ammes og ligges i seng - sover til 06.30 uden at få bryst.
Når jeg laver flerkornsgrød til ham, tilsætter jeg, lidt grahamsmel, lidt mannagryn, lidt rugmel/rugflager og havre samt hirsegrød. Bliver det for meget gluten i grøden?
Ifølge livets bog er hans BMI dalet i løbet af de sidste par måneder - hvor meget skal vi lægge i det? Han var jo lille da han blev født, men voksede meget stærkt i starten. Han er helt vildt aktiv - begyndte at krype da han var 5 ½ måned gammel, kravler rigtigt nu og har rejst sig op i tremmesengen. Han er ellers en glad dreng.
Glæder mig til at høre fra dig ;-)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
Viden om børn:
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.