Brev:
Maveliggeri
Hej
Jeg har en datter på 6½ måned som aldrig har været glad for at ligge på maven, det bliver til højest 3-4 minutter ad gangen, men hun virker meget stærk i ryggen, og kunne meget tidligt holde sit eget hoved. Hun sidder nu og har kunnet det fra den dag hun blev 6 måneder.
Spørgsmålet er om jeg skal blive ved med at kæmpe med hende om at ligge på maven. Når hun endelig ligger der, laver hun meget hurtigt en "flyver" og bliver træt af det. Hvordan kan jeg træne hende til at bruge armene til at tage fra med?
Når hun ligger på maven laver hun kravlebevægelser med benene, men får kun det ud af det at hovedet dykker ned i underlaget, og så bliver hun stiktosset. Jeg har prøvet at lægge et håndklæde under armene og det går i kort tid, men hun bruger stadig ikke armene til at tage fra med. I og med interessen for at ligge på maven er så lille, vil hun heller ikke vende sig hverken til eller fra ryggen, men ...
... når hun ligger på ryggen kommer hun dog rundt på siden, og med et lille puf helt omkring, men jeg er ved at blive lidt desperat over at hun ikke vil vende sig helt, men jeg vil gerne have at hun lærer at kravle rigtig af hensyn til hendes motorik, og så skal hun jo ligge på maven, eller hvad?
Er der noget jeg kan gøre for at hjælpe hende med at synes det er sjovt at være på maven og bruge armene til at tage fra? Jeg ligger selv på maven med hende, og leger. Lægger legetøj foran hende, som hun ivrigt griber efter, men er ligeglad hvis det ligger, så man skal vende sig helt rundt for at få det. Så er det nemmere at nå noget andet, eller blive gal, så der kommer en og giver hende det.
Jeg prøver at være standhaftig, og vende hende for at nå legetøjet, og så vende tilbage hvis hun bliver sur, men jeg synes ikke rigtig der er nogen fremskridt.
Skal jeg bare have tålmodighed fortsat, eller hvad kan jeg gøre.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Quinoa
Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.
Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...
Fisk og børn
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.