Svar: Sut eller ej
Kære Kristine
Som udgangspunkt tror jeg ikke at jeres datter har brug for en sut, hvis hendes suttebehov var stort, så ville hun sandsynligvis sutte på sin tommelfinger - og det gør hun ikke. Hvis hun begynder på det, så er sutten dog at foretrække.
Jeg tænker at hendes interesse for sutten er opstået, fordi hun ser de andre børn bruge sut og det fascinerer hende, hun vil også prøve at have sådan en i munden, ligesom de andre har. Det er mere en leg for hende end det er et behov.
Hun har sin sutteklud og puttebamse og kan sagtens sutte på dette, hvis hun har brug for at sutte. Hun har i princippet masser af mulighed for at sutte på ting, hvis behovet er der - og det gør hun ikke.
Hvis I køber en sut til hende, så vil hun måske bruge den et par gange, måske mere bide i den end sutte på den og så miste interessen igen ... jeg kan naturligvis ikke sige det, for hun kan jo også pludselig tage den til sig, det at sutte på ...
... gummi er jo ikke fremmed for hende, fordi hun jo også får flaske, så måske vil hun nyde det, synes det er rart. Og så kan man jo godt diskurer om I ikke skal lade være at give hende sutten, for tager hun den til sig, så kan det jo give problemer med tænderne og med sproget og det kan også være et problem så at komme væk fra den igen...
Så min umiddelbare tanke er altså at I som udgangspunkt skal gå ud fra at hun ikke har behov for sutten, men finder den interessant og ser den som leg. Hvis hun har brug for at sutte, så kan hun sutte på sin klud eller bamse - eller sutte på sin tommelfinger. Begynder hun at sutte på tommelfinger, så er det værd at overveje om hun ikke skal have sutte i stedet, men ellers ikke.
Og at hun sutter på sin underlæbe - mon ikke det er fordi hun har fundet ud af at hun kan ... :)
Håber du kan bruge mine tanker videre - og ja, flasken bør stoppes (trappes helt ud) her inden for den næste måned eller to.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
Viden om børn:
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Tommelfinger - sutte på
Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.
At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.