Brev:
Opdragelse - 21 mdr.
Hej Helen.
Tusind tak for din sidste besvarelse. Det var godt og brugbart.
Men når det kører på den ene front - så er der ofte knas i en anden. Sådan veksler det hele tiden :-)
Min søn begyndte at kravle da han var 8 mdr. Og det var også på det tidspunkt, at han begyndte at få "skæld ud" - det vil sige, at vi siger nej til nogle ting. Da han begyndte at kravle var vi forældre helt vild begejstrede. Når han gjorde noget som var uhensigtsmæssigt (f.eks. at tømme en reol for bøger), så sagde vi nej, aktiverede ham forgæves med noget andet m.m., men samtidig fik han også en masse smil, fordi vi synes han var SÅ dygtig, at han pludselig kunne alle de ting. Så de signaler vi har sendt har nok været modsatrettede. Men ikke i særlig lang tid. Vi blev hurtigt opmærksomme på det og har fokuseret på at øjne, stemmeleje og handling harmonerer sammen.
Problemet er bare, at det virker som om han har taget "evigt skade" af det. Hvis jeg siger nej til min søn, skælder ham ud eller vredt fjerner ham fra de drengestreger han har gang i - så griner han helt ned i storetåen. Jo mere vred jeg bliver jo mere glæde hos ham. Han bliver helt elektrisk, det bobler i hele hans krop - han synes bare, at det er sjovt! Og jeg bliver sindsyg af det. Og også flov - for jeg synes det er enormt respektløst. Hvad tror du, at jeg skal gøre for at ændre det?
Et andet problem vi har er, ...
... hvordan vi skal takle hans frustrationsanfald. Hvis han ikke får sin vilje, eller hvis han ikke får ja med det samme el.lign. så kaster han sig ned på gulvet og banker hovedet ned i gulvet, eller ind i væggen, bordpladen, legesagerne, mors brystkasse, mors pande - you name it. Ofte slår han hovedet, så jeg kan se at det gør rigtig ondt. Så prøver jeg selvfølgelig af afværge for ham. Ellers snakker jeg med ham, trøster ham, forstår ham. Andre gange kilder jeg ham lidt - så er han hurtigt glad igen. Det jeg synes er mest svært er, at han er begyndt at slå mig, hvis han bliver sur og ikke han slå hovedet ned i gulvet.
F.eks. når han sidder på min arm før han skal i seng. Først slår han med flad hånd - nogle ordenlige klask. Jeg siger nej, holder hans arm og prøver at holde ham så han ikke har mulighed for at slå igen. Men så begynder han at slå med knytnæve og bide. Hmmm, jeg bliver rigtig ked af det og frustreret over ikke at vide hvad der er rigtigt at gøre? Hvis jeg sætter ham fra mig får jeg ham aldrig til ro og puttet, men det skal jeg måske gøre alligevel?
Er der nogen alarmklokker, der ringer hos dig vedr. vores søn eller ses det ofte hos børn/drenge i den alder?
Det skal lige siges, at problemerne primært er i forhold til mig - og ikke far. Og jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvad jeg gør forkert. Kan du gennemskue noget?
Venlig hilsen
Frustreret Mor.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Mødregruppe
De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.
Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.
Det kan være en stor glæde at mødes med andre...
Kolik
Kolik er den betegnelse, man bruger om et barn, der dagligt eller næsten dagligt, er helt utrøsteligt, grædende og skrigende. Den ældre definition af kolik er, at barnet skal græde og være utrøstelig i mere end 3 timer om dagen, mere end 3 dage om ugen og i mere end 3 uger.
Kolik er en udelukkelsesdiagnose. Det betyder, at lægen skal have undersøgt barnet grundigt og have udelukket, at barnet har smerter fra nakke, skuldre, ryg eller andre steder, Ligesom det skal være udelukket,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.