Annonce

Annonce

Svar: Smiler ikke så meget mere


24. maj 2011

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Hej med dig

Hvis man skal vurdere din datters kontakt, så er det nødvendigt at se hende - og det kan jeg desværre ikke herfra, hvor jeg sidder :)

Med den alder din datter har, så burde hun smile bevidst til dig og burde også le med kluk-latter. Nogle børn har naturligvis lettere til latter end andre, men du skulle gerne opleve smil og latter fra hende dagligt ... Det kræver naturligvis at du smiler og pludrer til hende, for hun spejler sig jo til dig - og er man selv meget alvorlig i sit udtryk, ja så bliver børnene også nogle gange mere alvorlige at se på ... :)

Jeg går ud fra at hun er ørescreenet, da hun blev født, så du med sikkerhed ved at hun kunne høre der? Nogle gange holder børn op med at pludre og smile fordi de ikke kan hører så godt, så det skal man naturligvis være opmærksom på ...

Også hendes syn skal fungerer - du skal være sikker på at hun kan se dig ... Det er altid svært at vurdere små børns syn, men jeg har ikke haft indtryk af at din datter ...


Annonce

... på noget tidspunkt har virket afvigende i sin kontakt eller i sit syn.

Mit umiddelbare bud er at hun sandsynligvis lige nu er inde i en periode, hvor hun koncentrerer sig om at lære andre og lære nye ting - og derfor naturligt ikke kan smile og pludre helt så meget som tidligere. Hun bruger måske sig selv mere motorisk, bruger kræfter på at trille, dreje om sin egen akse, tage fat i legetøj, putte det i munden osv. Og når det er her hun lægger sine ressourcer lige nu, så kan de tidligere indlærte ting godt træde i baggrunden ...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Men som sagt, så er man nødt til at se hende, for at vurdere hendes kontakt og hvis du er meget urolig, så ring til din sundhedsplejerske og bed hende komme forbi en ekstra gang. Eller tal med jeres læge :)

Håber du kan bruge dette videre, - og at jeg ikke har gjort dig unødigt bekymret. Men jeg synes altid at man skal lytte til en mors tvivl og hellere lige spørge og undersøge en gang ekstra, end bare lade være :)

Fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Arp

Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.

Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.

Evt. arp...

Læs mere i Babylex

Sushi til gravide og ammende

Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.

Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.

Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annonce