Svar: Babysvømning - 4 mdr.
Hej med dig
Der er mange høje lyde i en svømmehal og det store rum, gør lydende ekstra svære for små børn at tackle. Når din datter er i svømmehallen er det derfor en naturligt stor oplevelse for hende, hvor alle hendes sanser virkelig sættes på prøve.
Lyden er voldsom, men også sanglegene, vandet omkring kroppen, plasken, kulde - varme fornemmelse, træk, duften af klor, smagen af vandet, synspåvirkning - skarpt lys osv. Det er et bombardement af sansepåvirkning.
Jeg synes det lyder rigtig fint at du tager af sted, lytter til din datter og de signaler hun sender. Og hvis hun efter 20 minutter har fået nok, så er det fint at tage hende op af vandet. Det er vigtigt at hun oplever det trygt og vænner sig til det stille og roligt - der kommer ikke noget ud af at presse hende og give hende en dårlig oplevelse, for så vil I jo ende med slet ikke at kunne komme i vandet, fordi hun oplever det som ...
... noget ikke rart.
Bare det at være i bruseren, skulle vaskes i badekar, høre lyden af flere brusere, børn, kvinder der bader osv. Det hele påvirker og gør jo også at der ikke kun er tale om 20 minutter, det kan sagtens tage en time og det er naturligt at hun nogle gange ikke har overskud til det - hun er kun lige blevet 4 måneder :)
Og netop hendes alder, - hun er jo i en alder, hvor hun skelner mere og mere tydeligt mellem om hun er hjemme eller ude, i favn hos mor eller en fremmed og hvor hun naturligt vil være ekstra tryghedssøgende, fordi hun oplever verden større, kan se længere og opfatter mere bevidst, hvad der sker omkring hende.
Sørg for at hun får mælk inden hun skal i vandet og giv hende mælk igen, når hun kommer op. Og derudover så er mit råd, at du lytter til dig selv og det der føles rigtigt, og hvis du fornemmer at hun efter 20 minutter har fået nok - så er det fint at stoppe der :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Tilstoppet tårekanal
Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.
Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.
Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...
Brystpumpe
En brystpumpe er en pumpe, som kan stimulere til mælkedannelse og som kan malke mælk ud af kvindens bryst.
Der findes både manuelle og elektriske brystpumper og hvilken type pumpe du bør vælge, afhænger helt af dit behov for udmalkning.
Den manuelle brystpumpe vil ofte være god, hvis man som kvinde ammer og kun en gang imellem - f.eks. i forbindelse med en enkelt tur i byen - har brug for at malke overskydende mælk ud. Det er altså en pumpe der fint kan bruges,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.