Annonce

Annonce

Svar: Ammestop og sylepidse tænder


7. maj 2011

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Heidi

Når det anbefales at give bryst eller flaske til barnet er et år, så handler det ikke kun om at sikre barnet mælk, men også om at sikre barnet væske nok. Det er de færreste børn der i din datters alder vil kunne indtage deres væskebehov af en kop. Så bryst eller flaske er normalt nødvendigt.

Derfor er det heller ikke tilstrækkeligt at komme en ekstra mængde mælk i grød og mos. Det giver barnet kalk osv. som barnet har brug for, men det kan ikke erstatte væskebehovet.

Du kan forsøge at give din datter flaske sen aften og tidlig morgen, for at se om hun vil acceptere at få den, når hun sover. Det vil børn nogle gange, fordi det bare per automatik dier/begynder at sutte når de får noget i munden. Så det er en mulighed at forsøge at udnytte ydertidspunkterne og det at hun sover ...

Du kan også forsøge at sætte dig med hende, som hvis du skulle amme, evt. starte med brystet men så lirke brystvorten ud og erstatte med flasken.

Du kan lade far forsøge sig, fordi han ikke forbindes med amning.

Du kan prøve med udmalket modermælk i flasken, så hun ikke skal vænne sig til anden smag. Du kan også prøve med vand i flasken, for at se om hun vil acceptere dette.

Så kan du prøve at give hende flasken imens hun ...


Annonce

... ligger i barnevognen eller ligger ved siden af dig - så hun ikke er i favn. Nogle børn vil gerne tage flaske, hvis hele set-uppet er anderledes end, når de ammes ...

Du kan også forøge med en anden flaskesut - det kan godt have noget at sige om sutten er flad, rund, lang, kort osv. og det er min erfaring at en del ammebørn accepterer flasken bedre, hvis sutten er elastisk. Det laver blandt andet Pigeon og Tommy Tippee, så du kan forsøge med en af disse modeller.

Hvis hun bruger narresut, kan du også forsøge at finde en flaske der ligner den, så sutteteknikken her er den samme.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Jeg håber at det lykkes for jer - ellers er der ikke andet at gøre end at blive ved med at amme. Prøv dog at lægge mærke til, hvornår det er hun bider dig.

Hvis hun bider først i amningen, så er det ofte fordi nedløbsrefleksen lader vente på sig. Her kan du så med fordel stimulere brystet og få mælken til at løbe inden du lægger til og så er I over det problem.

Hvis hun bider sidst i amningen, så er det sandsynligvis fordi hun er ved at være færdig og lige tager fat for at få lidt ekstra med ud. Der sker ikke noget ved at du her afkorter amningen lidt og får hende taget fra inden hun når at bide dig.

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.

Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dine hurtige svar, dine tanker og gode råd hjælper mig meget!

Knus fra mig


Annonce