Brev:
Grædende pige
Kære Helen.
Nu har jeg flittigt brugt din brevkasse i snart 2 år. Jeg har altid kunne finde svar på mine spørgsmål, men desværre ikke denne gang.
Vores datter, Sara er 22 mdr. Hun trives godt i dagpleje, spiser og sover godt. Hun har været i dagpleje i et 1 nu her, og hun bliver desværre stadig meget ked af det når vi aflevere hende, både mig og min mand. D.1 april flyttede vi 2 km uden for byen i et dejligt lille hus, hvor Sara fik sit eget værelse. Hun sover dog stadig inde ved os. Jeg var meget bekymret om hun ville falde til. Det har dog ikke været noget problem.
Meeen for godt en uges tid siden, hver gang hun så huset og vi drejede ned af indkørslen, begyndte hun at sige "nej, nej, nej" og begynder at græde. Hun vil ikke ud af bilen og hun slår min hånd væk, når jeg vil knappe hendes sele op. Jeg er meget bekymret for om hun ikke bryder sig om at være der, eller hvad der spiller ind på dette.
Det skal lige siges at da vi flyttede læste jeg et brev fra dig om hvordan sådan en flytning kunne være. Så vi fik hende passet en enkel dag ved farmor, ...
... mens der var allermest stress på. Da vi så var ved at være færdige, hentede vi hende og hun fik selv lov til at pakke sit legetøj ud på det nye værelse, så hun også var en del af flytningen. Som sagt har hun heller ikke været påvirket af flytning før nu.
Det andet spørgsmål går ud på at hun generelt er pyldret generalt når vi kommer hjem. Hun vil ikke rigtig lege men vil bare hænge oppe ved mig eller min mand. Hun elsker at synge i hendes sangbog så det gør vi ofte. Jeg tager hende også med ud i hendes sandkasse men heller ikke dette har interesse. Hun vil bare have sin sut og sin nullerklud. Desværre er jeg også selv meget træt efter sådan en dag, så det er ikke altid jeg orker at lege med. Så får jeg skyldfølelse og tænker at det er min egen fejl at hun ikke gider at lege selv.
Hun er en MEGET bestemt dame, og hun får mange anfald i løbet af sådan en dag hvis hun ikke får sin vilje. Det er så hvad det, det håndtere vi som man nu skal. Jeg håber virkeligt at du har et svar på mine spørgsmål, idet du er min sidste udvej.
Kærlig hilsen
den fortvivlede mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Tilstoppet tårekanal
Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.
Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.
Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.