Annonce

Annonce

Svar: Taleproblemer


24. juli 2004

Kategori:
Alder:
3 år, 6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Katja og Martin

Der er jo flere ting i det. For det første kan jeres datter være lidt langsommere til at udvikle sit sprog end de fleste (uden at der er noget galt i det) og for det andet, så kan sproget jo godt 'stoppe' i og med at hun nu skal forholde sig til et nyt sprog. Der er ikke noget at sige til at det er svært for hende at lære at tale, når der både er dansk og svensk at forholde sig til.

Derudover så er det meget vigtigt at I ikke presser hende ved at sige 'kan du sige dit, kan du sige dat' osv. I stedet er det en god idé at I selv bruger ordene tydeligt og når hun siger noget, så retter i ikke på hende, men gentager ordene så hun hele tiden hører dem rigtigt.

Pejer hun f.eks. på mælken og siger 'Mæ' for mælk, så retter I hende ikke, men gentager vil du gerne have 'Mælk'. Brug også ordet i forskellige sammenhænge, f.eks 'vil du gerne have mælk' 'nu hælder jeg mælken op i glasset' 'hov nu spildte jeg mælk ...


Annonce

... på bordet' osv. Så hun hører det samme ord brugt flere gange.

Det vil være en god idé at I konsulterede en talepædagog, som også kan vejlede jer i hvordan I skal forholde jer til det danske og det svenske.

Der findes en rigtig god børnebog, som hedder 'Kaj og Andrea på jagt efter bogstaver'. Her er en masse ord koblet til de forskellige bogstaver, så man hele tiden får gentaget og brugt de forskellige lyde. Der findes også en bog der hedder 'Mine første 500 ord' udgivet af forlaget Litas, hvor der er billeder af forskellige ord/enkelte dele, samt store billeder, hvor man så skal finde enkeltdelene igen. På den måde får mang igen gentaget ordene.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Der findes dog også mange andre rigtig anvendelige bøger.

Det kan også være en god idé at købe et billedlotteri, som I kan spille sammen, naturligvis med simple billeder, som svarer til hendes alder. Et vendespil/huskespil er også en mulighed.

Fortsat held og lykke med hende.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vugge - møbel

En vugge er en lille babyseng, der kan vugges/gynges. At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling. Samtidig er en vugge ofte mindre end en tremmeseng, hvilket er med til at gøre den tryg for baby at sove i - mange børn kan sove i en vugge de første 3-4 måneder.

Der findes mange forskellige vugger på markedet, og i mange familier er en vugge også noget, der går i arv. Nogle vugger...

Læs mere i Babylex

Downs syndrom

Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.

Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.

Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annonce