Brev:
Taleproblemer
Hej
Jeg har en datter på 3½ år som har problemer med sin tale. Hun kan kun sige få ord, og det er kun ord som min mand og jeg kan forstå, folk udefra kan ikke forstå det .. det kommer ikke hele sætninger ud af hende, kun ord det er meget svære at forstå som sagt.
Hun fik briller som 1½ årig fordi hun skeler og er langsynet (+5) .
Både lægen og børnehaven har sagt at "det kommer nok", vi her tror at hun forstår alt hvad vi siger mere eller mindre, og hun har været til ørespecialist da hun var 2 år, og der fik vi at vide at hun hørte fint, vi har dog bestilt tid igen, da vi har hørt om vand i ørerne. Men hun hører os jo som sagt fint nok, så vi er lidt i tvivl, hvad vi nu skal stille op?
Vi er flyttet til Sverige for 7 måneder siden og hun går da i svensk børnehave nu (gik 3 måneder i Danmark inden skiftet), og der siger ...
... de at hun render rundt og "hygger" sig , hun leger, og er glad altid, MEN hun siger intet! .. Det virker de dog ikke bekymret for, da det er "normalt", når der er et nyt sprog at lære. Men hun forstår dem ok.
Når hun er hjemme snakker/pludrer hun meget til os, men da der ikke kommer nogle hele sætninger ud af hende, bliver hun hurtig sur og aggresiv på os, hun græder meget ofte herhjemme og vil ikke sove, selvom vi ligger hver aften og læser godnat-pege-bøger.
Hun er MEGET stædig og ofte vil hun ikke sige nogle af ordne efter os/bøgerne, også selvom hun kender ordene, da det er nogle ord vi ved hun kan sige, og vi roser hende meget for det når hun endelig siger nogle ord.
Hvad skal vi mere stille op, har du nogle forslag/gode råd til hvad vi kan gøre?
Håber at høre fra dig snarest...
Med venlig hilsen
Katja & Martin
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...
9. maj 2025 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.
Afhængig af sut - 3 år, 2 mdr.
Kære Helen Min datter på 3 år er utrolig afhængig af sin sut. Den og hendes...
23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
Viden om børn:
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Ærter
Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.
Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.
Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.
Ærter indeholder protein, samt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.