Svar: Sidde selv og krudt i rumpetten - 7 mdr.
Kære T´s mor
De fleste børn sidder først i 8 måneders alderen - nogle lidt før, andre lidt senere og der er ikke noget unormalt i det du fortæller omkring T.
Han bruger sig selv rigtig godt motorisk, ligger flot på maven, drejer om sin egen akse, lyder også til at være begyndt at krybe lidt og bruger sig selv mere og mere bevidst. Det er netop i maveliggende stilling, at han får styrke i ryg og nakke til at kunne sidde.
Når han spiser skal han naturligt sidde i sin høje stol og lærer på den måde også at være på højkant. Prøv at lægge mærke til hvordan han sidder der. Sidder han med rank ryg, så har han god styrke i ryggen - det er naturligt ...
... at han efter at have siddet lidt, falder forover eller til siden, det kommer hen af vejen at han kan sidde i længere tid. Men kan han sidde kortvarigt i sin høje stol, så er det rigtig godt.
Også på gulvet, vil det være en god idé at du sætter dig med ham, lader ham sidde imellem dine ben. Når han sidder skal du bukke hans ben lidt, så han kan holde balancen bedst muligt og træne dette og sammen kan I så sidde og bygge med byggebægre, lege med bolde eller lignende - på den måde må han gerne sidde og du kan støtte ham, så han ikke falder og slår sig.
Men ellers er det super at han er på gulvet og træner sin styrke der - så skal det nok komme :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
Viden om børn:
Arp
Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.
Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.
Evt. arp...
Modermælkserstatning
Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.
Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.