Brev:
Nedtrapning af amninger og dagsrytme
Hej Helen,
Tusind tak for en fantastisk brevkasse, har flere gange kigget lidt med på, hvad du har skrevet til andre, men planerne passer ikke helt på vores døgnrytme, så håber du kan hjælpe mig.
Vores datter er 7 1/2 måned gammel og er generelt en glad og frisk lille pige, pt. har vi dog et par tænder på vej så rytmen bliver lidt ødelagt, men når det er over vil jeg gerne til at have styr på nedtrapning af amninger, er så småt begyndt, men er usikker på om det er det rigtige jeg gør.
Desuden tænker jeg lidt om hendes søvn rytme er lidt forkert eller hvordan du ser den, vi kunne godt tænke os at få hende lidt tidligere i seng end hun kommer nu, jeg har allerede din bog og har flere gange forsøgt mig efter den med at rykke den 15 min, men kan ikke helt få det til at virke, da hun er svær at læse om aftenen.
05/06: Ammes og sover videre i vores seng
07/07.30: Står op og leger lidt mens jeg laver havregrød til hende
08.00: Havregrød med frugtmos og vand af kop
09.00: Ammes
09.30: Puttes til lur i barnevognen, normalt triller jeg lidt med den ude på teressen (hun sover her mellem 2-3 timer) tænker om det er ok eller for meget
12.00: Frokost: Grød eller grøntsagsmos med kød/æg og vand af kop
14.00: Ammes og puttes (hun sover her ca. 2 timer) så hun står op igen omkring kl 16/16.30 (ved godt at man siger at søvn efter 16 tæller med i nattesøvnen, men er ikke meget for at vække hende)
16.30: 1/2 banan moset sammen med et ...
... andet styk frugt feks. kiwi, æble eller lign.
18.00: Aftensmad: Grøntsagsmos med kød/æg og vand af kop, nogle gange får hun lidt frugt bagefter alt efter om vi spiser samtidig som hende eller ej
20.00: Nattøj og leger lidt efterfølgende
20.30: Ammes og læses godnat historie
21.00: I seng sammen med puttekluden hvor efter hun ligger og snakker/nuldre hendes klud, falder for det meste i søvn omkring kl 21.30/22 dog ved at hun holdes i hånd
00.30 Ammes og sove videre
Hendes seng står op af vores så hun kan se mig, vi har haft hende på hendes eget værelse hvilket gik fint i et par uger, når hun endelig faldt i søvn, men vi kunne bruge flere timer fra vi lagde hende til hun sov så hun er tilbage i soveværelset, i en periode har hun tilmed været i vores seng.
Gør meget ud af at hun skal falde i søvn i hendes egen seng, men ved amning ved midnat tager jeg hende over i sengen så jeg kan ligge ned og amme og flytter hende så tilbage igen når hun sover. Tidlig morgen amningen får hun lov at blive liggende i vores seng.
Pt. er der 5 amninger, men ville jo egentlig gerne trappe mere ned stille og roligt. Jeg skal starte på job om 3 måneder hvorefter min mand har to måneders barsel. Hvilken en er den næste jeg kan tage væk og hvornår gør jeg det, samt hvad skal hun have i stedet for.
Hvad tænker du omkring søvnrytmen, sover hun for meget om dagen?
Ser frem til at læse dit svar
Kærlig hilsen
Mor til den dejligste lille pige
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Kæledyr og børn
I rigtig mange børnefamilier har man en eller anden form for kæledyr, og det er ofte en hund, kat eller et andet kæledyr med pels.
Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr, og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for,, at dyret har det godt. At skulle være med til at tage sig af et kæledyr lærer dit barn om ansvar. Det overordnede ansvar for kæledyret er dog dit. Du kan ikke regne med, at dit barn selv kan sørge for et kæledyr,...
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.