Brev:
Vægtstigning efter 3 mdr, flaske
Hej Helen
Tak for en fin brevkasse som jeg har kigget meget på!
For ca. 3,5 mdr. fødte jeg min dejlige søn Karl.
Karl udvikler sig rigtig fint og har en god appetit på livet!
Desværre har Karls appetit på mælk ikke været ligeså stor og vi har kæmpet med amningen.
Karl var ikke så optaget af at spise (ville hellere sove i starten), havde svært ved at sutte ordentligt. Og, da han endelig fik fat var der ikke rigtig nok mælk hos mig. I hvert fald tog han ikke nok på og vi gik til kontrolvejning hos lægen. Til sidst besluttede jeg at give han lidt mme ved siden af. Det var en stor lettelse og Karl blev endnu dejligere at være sammen med :)
Vi er aldrig kommet ind i en fast rytme med, hvor meget mme vi giver ham, da det er meget forskellig, hvad han vil have. Da vi startede drak han to flasker af 100 ml hver dag. Men nu ...
... vil han kun ha cirka 100 ml hver anden dag. Jeg tror min mælkeproduktion er blevet bedre efter, vi er begyndt med mme ved siden af, da jeg ikke længere konstant er bange for om lille Karl får nok mad.
Efter vi begyndte på mme ved siden af har Karl tager fra 350g (i starten) til 250g på om ugen. Hvor han før kun lå et sted ml. 150-175g. Men nu efter at Karl blev 3 mdr har han de sidste to uger kun taget 260g på sammenlagt. 100g den først uge og 160g den sidste uge.
Mit spg. går på om det er nok? Hvorfor denne nedgang? Er det fordi han nu er 3 mdr og bevæger sig mere? Eller er det fordi vi giver han for lidt flaske ved siden af amningen - men det virker ikke som om han vil have flere?
Eller er det mig, som er for "vægtfokuseret"? Den lidt svære start med amningen har desværre sat sine spor i mig.
Mange Hilsner
Karls mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Ører - øreproblemer hos baby og børn
Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.
Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...
Leg
For det lille barn er leg meget vigtigt, da det er igennem leg, at barnet udforsker verden og dermed udvikler sig. Og I begyndelsen er I forældre det bedste legetøj, og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde og berøring.
Jeres barn har stor glæde af, at I tumler, triller, hjælper barnet med at cykle med benene, danser med barnet i armene... Ligesom jeres barn har brug for at mærke jer tæt på, ligge hud-mod-hud, blive kysset, krammet, kærtegnet og sunget for.
I takt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.