Svar: Juniordyne - 8 mdr.
Kære Mor
Det anbefales at man giver barnet en juniordyne ved 1 års alderen. I denne alder er risikoen for overophedning lille, så den større og varmere dyne, vil ikke være problematisk. Samtidig vil børn i denne alder fysisk være så store, at en babydyne ofte ikke vil kunne give barnet den fysiske ro, som en større dyne vil kunne.
Jeg mener at det var i 2005 eller 2006 at vi fik de nye anbefalinger om forebyggelse af vuggedød. Før da, skulle børn sove på siden, men med de nye anbefalinger, skulle børn sove på ryggen. I forbindelse med at disse anbefalinger kom, kom også anbefalingerne om at man først gik over til at bruge ...
... juniordyne fra 1 års alderen ...
Hovedpude anbefales først, når barnet begynder selv at vise behov for det. Ofte ikke før 1½-2 års alderen. Her vil barnets hoved være så stort og tungt, at det naturligt har brug for ekstra støtte, når barnet sover og barnet vil i denne alder finde det rart, at kunne lægge hovedet på en pude. Ofte ser man at barnet har behovet, fordi barnet netop begynde at lægge sit hoved på dynen, på en bamse eller andet, som tegn på at barnet har brug for støtte til hovedet.
Puden man vælger at købe til barnet bør stadig være en meget flad pude, netop beregnet til små børn.
Håber du kan bruge dette videre :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
Viden om børn:
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.