Svar: Uro ved madtid
Kære Martina
Det er fint at børnene bliver skærmet når de skal spise og sove - men det er samtidig også vigtigt at du aktivere dem rigtig meget, så de naturligt ikke behøver søge væk fra flasken og søge en masse ekstra kontakt og stimuli, når de skal spise.
Derfor skal du sørge for nu at tænke dagen mere i perioder, hvor der skal være stor forskel på aktive perioder og søvnperioder. Når de har aktive perioder, så skal de være aktive og de skal tumles med og stimuleres både motorisk og mentalt. Og så er det først, når de skal sove, at du kan hjælpe dem med at få lukke af for verden, så de spiser og bliver puttet under mere rolige former og derfor bedre kan overgive sig til søvnen.
Det vil være rigtig godt at ...
... du forsøger med en anden type erstatning, så de får forskellig smag. Modermælkserstatning smager forskelligt, alt efter hvilket produkt man vælger og det vil være helt okay at varierer det lidt, så de ikke kører træt i at få det samme.
Du kan også tilsætte lidt sukker - 1 tsk. sukker til 100ml mælk, men det bør trappes ud igen, da det naturligt kan påvirke deres tænder (også selvom de ikke har tænder endnu) og modermælkserstatningen er jo sammensat sådan, at der ikke skal tilsættes sukker ... næringsindholdet er perfekt beregnet til børn.
Og så skal du nok også igang med lidt skemad, så de begynder at få lidt andet end mælk, det kan også bedre interessen for flasken, at de får skemad.
Fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Fladt baghoved
Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.