Brev:
Hvordan får vi hende tidligt i seng om aftenen?
Kære Helen
Vi er forældre til den dejligste lille pige på nu 4 mdr. Hun var en lille pige da hun blev født, og havde en del maveproblemer i starten. Dette resulterede i lange skrigeture, som kun kunne afhjælpes af brystet. Hun havde også svært ved at falde i søvn, så når hun skulle sove foregik det hos os eller i barnevognen.
Nu er hun efterhånden en glad lille tilfreds pige, der har mere end indhentet sin vægt:). Nu er vi dog kommet dertil, hvor vi gerne vil begynde at træne lidt søvnrytmer og at hun falder i søvn i sin egen seng inde hos os, men ved ikke helt hvordan vi skal gribe det an? Hun sover hos os om natten, og vil ikke sove før vi går i seng mellem 22-22.30, herefter sover hun oftest til et sted mellem 5 – 7 om morgenen (forudsat at hun har fået lov til at spise det meste af aftenen – så hun tanker virkelig op til natten).
Herefter sover hun så igen til mellem 8 – 9 om morgenen. Så kommer hun op og vi pusler, leger og spiser, hvorefter kommer hun ud i barnevognen igen mellem 10-11 (ca. 1 ½ time efter at hun er vågnet). Så er vi begyndt på at hun får lov til at sove 3 ...
... timer, og så tager vi hende ind (hun sover nemlig glædeligt mellem 4 – 5 timer i barnevognen, hvis hun selv skulle bestemme). Herefter leger/pusler/spiser vi i 1 ½ - 2 timer, hvorefter hun kommer ud i ca. 1-2 timer igen. Troede at disse søvnrytmer ville hjælpe til at hun ville puttes ved 20 tiden, men ellers tak :)
Hun spiser meget i løbet af aftentimerne, og tager et par powernaps på ammepuden, men ligeså snart jeg har lagt hende ind og hun slipper mine arme, så vågner hun. Vi har prøvet alt, svøbe hende, amme hende i søvn, ligge hende i sengen når hun er ”døsig” efter amningen, og så hele tiden kigge til hende så hun ved vi er der, men efter en periode begynder hun at skrige og vil op. Har også prøvet at gå med hende og vugge hende i søvn, svøbt i dynen, men så bliver hun bare rasende, og jeg ønsker jo ikke at hun skal græde sig i søvn. Det skal lige siges at hun nægter at tage sut, så kan heller ikke trøste hende med den.
Hvad kan vi gøre for at vende hende af med kun at ville sove ved brystet, og at få hende puttet i sin egen seng ved ca. 20 tiden?
Med venlig hilsen
Kristina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
Viden om børn:
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.