Brev:
Vil ikke sove og taktil skyhed
Kære Helen
Så skriver jeg igen.
Frederikke, som nu snart er 17 mdr, er simpelthen ikke til at lægge om aftenen, især ikke af min mand og jeg. Hun kan sidde ligeså fint og læse godnathistorie, men så snart hun lurer at nu er det tid til at blive lagt, bliver hun rasende og ked af det.
Vi har prøvet at gå rundt med hende. Det virkede da hun var mindre, men nu gider hun ikke det og hun er begyndt at finde på forskellige måder at holde sig selv vågen på. Hun hiver sig selv lidt i håret. Lader som om der er noget i munden (som vi ville se ud, hvis vi havde et hår i munden), hvor hun prøver at fange det. Hun skærer tænder eller hakker tænder.
Nogle gange lykkes det at snakke hende til ro, mens andre gange må vi lade hende være i fred indtil at hun vil tages op af os og derefter lade os berolige hende.
Når hun så falder til ro ...
... og ligger i sengen, må vi ikke give hende dynen på, for den har hun så absolut intet kærlighedsforhold til. Hun bliver meget
irriteret og sparker den af, og hvis vi lægger den på efter hun er faldet i søvn, bliver hun irriteret, når hun prøver at vende sig.
Til daglig er hun glad og kærlig. Kommer meget gerne hen og sidder og giver kys og kram og vil tit gerne kæle, og også hvis det er os, som tager kontakten. Men om aftenen/natten, skal vi lade hende bestemme kontakten, for ellers så laver hun flitsbue og bliver rasende.
Jeg har prøvet at læse om taktil skyhed, men synes ikke hun falder helt ind i kategorien. Overvejer at leje en protac dyne og se om det måske vil hjælpe?
Har du nogle ideer om hvad vi kan gøre, for at hjælpe hende/os med at få putteritual og søvn til at være en god oplevelse for hende?
Med venlig hilsen
Helle
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Kære Helen Beklager at jeg skriver igen, men du giver så utrolig gode og...
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Omega-3 og amning
Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.
Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse) og undersøgelser viser at indtag af fisk og omega-3 tilførelsen til barnet via modermælken har stor betydning helt op til barnets 2 års alder.
Et for lavt indtag af fisk og dermed omega-3 fedtsyrer er også sat i forbindelse med forringet finmotorik og...
Pudendusblokade ved fødsel
Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.
Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.
Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.