Brev:
Græder kort efter putning og undgå en natamning
Hej Helen,
Her kommer endnu et par spørgsmål om et meget populært emne - nemlig søvn :-)
Når min søn bliver puttet til nat, vågner han som oftest op efter ca. 30 minutter og græder.
Vi har fundet ud af, at det hjælper, hvis vi tager ham i favnen, så han vågner op, og så går vi rundt med ham, hvor han falder til ro, hvorefter han bliver puttet igen.
Nogle aftener græder han endnu en gang, hvor vi laver samme tur, og andre gange græder han kun en enkelt gang.
Jeg tænker, at det er, fordi han skal hjælpes videre i søvnen og vil høre, om du har andre forslag til, hvordan vi hjælper ham.
Vi har forsøgt blot at være ved sengen ved siden af ham (han sover i sin egen seng, som står op af vores seng), lægge en hånd på brystet, ae ham på hovedet, give ham sut, synge for ham, sige "schhh"-lyde. Men den metode, der virker, er altså den, som jeg har beskrevet ovenfor. Jeg vil blot lige høre, om du har andre tricks.
Han kommer i seng ved 19-30-tiden og bliver så ammet til nat ved 22-tiden (når jeg selv går i seng - eller ofte vågner han selv deromkring, og så går jeg i seng bagefter), ammes igen ca. kl. 1 og ca. kl. 4 og ...
... vågner kl. 6 til en ny dag.
Ved amningen kl. 4 er han egentlig ikke sulten og spiser ofte ikke rigtig noget, men falder i søvn, når han har fået et par "bab" hos mig, men han vågner op af søvnen på det tidspunkt - dog ikke sådan at han er helt vågen.
Han har først i sidste uge villet have sut (jeg tog sutten fra ham, fordi amningen drillede, jf. min tidligere brev, og da jeg endelig turde give ham den igen, fordi nu kørte amningen, sagde sutten ham ikke noget, før i sidste uge, hvor jeg blot ville prøve en sidste gang inden, at jeg havde tænkt mig at pakke sutterne væk - så tog han den pludselig).
Vi har forsøgt at give ham sutten istedet, når han vågner ved 4-tiden, fordi jeg tænker, at han mere har et suttebehov end et mælkebehov på det tidspunkt. Han vil dog absolut ikke have sutten, og jeg har ammet ham istedet, inden at han når at blive alt for hidsig - og dermed også inden at han når at vågne for meget op.
Er jeg for optimistisk at tro, at jeg kan få ham til at tage en sut istedet på det tidspunkt?
Med venlig hilsen
Den rådsøgende mor, som gerne vil kunne hjælpe sin søn videre i søvnen og springe en natamning over :-)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Pudendusblokade ved fødsel
Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.
Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.
Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...
Flyverdragter til børn
Flyverdragter er nødvendige, og de fleste børn starter med at bruge en flyverdragt, når de begynder at kravle omkring i 1 års alderen.
Flyverdragter er til leg udenfor - ikke til at sove i. De fleste flyverdragter er meget varme og kan også være lidt stive i stoffet, og nogle flyverdragter er faktisk så stive og tunge, at de gør det svært for barnet at bevæge sig rundt. Derfor kan det være en god idé at vælge en flyverdragt, som ikke er alt for tung, og som netop giver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.