Brev:
Døgnrytme, mælke mængde og søvn
Hej Helen,
Hvordan en alderssvarende døgnrytme er mht. søvn og mælk. Vi er blevet rådet til at stoppe med at amme om natten af vores egen sundhedsplejerske, derfor ser vores dagsrytme således ud:
Står op ca. kl. 06.00-07.00: Vågner hun og vi putter lidt i vores seng.
Morgenmad 7.00-8.00: Havregrød eller Müsligrød + vand OG sødmælk af kop. Men da hun for tiden selv vil spise med fingrene, er der måske rosiner, frugtstykker, brød med ost eller smør på hendes tallerken.
Formiddagslur 9.00-9.30: Ammes af begge bryster og puttes. Og sover ca. 2 timer.
Frokost 11.30-12: Rugbrød med æg, ost, avokado osv. og frugt eller grøntsags stykker. Hvor jeg supplere med lidt grønsagsgrød med fisk eller kød i. Vand af kop.
Eftermiddagslur kl. 13.30-14.30. Ammes og puttes. (Tidspunktet varierer efter hvor lang en formiddagslur hun tager)
Eftermiddag 16: Tilbydes lidt flerkornsgrød med frugtmos eller et stykke brød med fx ost, frisk frugt i hånden, sødmælk af kop.
Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk, og det er udelukkende vores mad vi blender/hakker til hende og derudover servere vi mad direkte fra gryden (uden salt) til hende skåret i små stykker, som hun spiser med fingrene, eller spiser fra ske/gaffel når hun selv holder den. Ellers sidder hun bare og hygger med maden. Det kan være ris, kartofler, pasta ...
... med lidt sovs, indmaden af en frikadelle, lidt laks fra ovnen osv. og vand af kop.
Godnat: Ammes og puttes til natten ca. mellem kl. 19.00-19.45
(Hun vågner måske i løbet af natten og så tilbyder vi hende en tår vand af kop, oftest vågner hun fordi hun drømmer nemlig. Men hvis hun vågner (sjælden) om natten og beder efter mad er det mellem ca. kl. 04.30-05.00 og får her blot mere vand og sover videre efter 5-20 min. – iflg. anvisning fra vores egen sundhedsplejerske)
Spørgsmål: Dagsrytme og mælk nok
- Hvor stor en mængde mælk har hun brug for nu, og frem til hun bliver et år? Jeg spørger fordi mor gerne snart vil stoppe amningen (selvfølgelig ikke lige nu, men snart).
Mor synes, kun hun spiser godt med mælk inden vi ligger hende i seng til nat, de andre gange slipper hun ofte og hygger måske mere. Hun vil ikke have flaske, har efterhånden prøvet et utal og vil heller ikke drikke nok af en kop medmindre det er vand. Desuden skal det siges hun spiser fint til alle måltiderne bortset fra morgenmaden der spiser hun næsten kun frugt. Må et mellemmåltid godt være ren frugt? Endvidere, hvad er næste skridt mht. maden?
Spørgsmål: Søvn
-Får hun den søvn hun har brug for? For lidt eller for meget… Synes altid folk har sagt hun har sovet meget, men det kan vi ikke selv genkende.
Med venlig hilsen
Forældrene
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Udslæt - hos børn
Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre, om det bare er noget forbipasserende, og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:
- Ble-eksem: Voldsom rød numse, knopper, og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Det kan også skyldes, at barnets hud reagerer på...
Pusleplads til baby
Der er flere tusinde gange, du skal skifte dit barn, hvis det bruger ble i ca. tre år. Sørg derfor for at indrette en god pusleplads - altså et sted hvor barnet ligger trygt og godt, og hvor du ikke får ondt i ryggen af de mange bleskift.
- Sørg for at puslepladsen passer i højden til den person, som hyppigst skifter barnet.
- Sørg for at have alt, hvad du skal bruge inden for rækkevidde. Når dit barn ligger på puslebordet, må du af sikkerhedshensyn ikke gå fra...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.