Svar: Middagslur - 2 år
Kære Gitte
De fleste børn har stadig i 2 års alderen brug for en middagslur, men der er jo undtagelser.
Gennemsnitligt vil børn i 2 års alderen sove 13 timer i døgnet. Ofte fordelt så de sover 11-11½ time om natten og 1-2 timer til middag. At det er gennemsnitligt betyder, at nogle børn sover lidt mindre og andre lidt mere.
Jeres datter sover 19.30-20 og står op mellem 7-8 om morgenen. Altså ca 12 timer om natten. Hun ville derfor sandsynligvis have meget godt af at sove en time midt på dagen, men lige nu har hun ikke lyst - måske fordi hun fornemmer at "de store" børn i børnehaven ikke længere sover, så hun vil heller ikke sove.
Det vil være rigtig godt at I ikke taler om at hun skal sove, for så protesterer hun og det vil hun absolut ikke. Men prøv at gøre det, ...
... at I lægger jer ind i soveværelset, sammen med hende, læser højt og gør tiden hvor I er hjemme til en hyggestund. Hun behøver ikke sove og hvis hun siger "ikke sove, ikke sove", så siger du "nej vi skal læse" eller lignende, men så hun bliver lagt ned og får slappet af i sin krop. Så hun får hvilet sig.
Måske vil du være heldig at hun så nogle gange rent faktisk ender med at falde i søvn, men andre gange gør hun ikke og så må det være sådan. Du kan ikke tvinge hende til at sove, men du kan give hende gode forudsætninger for ro og for at falde i søvn, hvis hun har behov for det, netop ved at lægge dig med hende, læse lidt osv. Præcis som du også gør om aftenen, hvorefter hun så sover inden for 15 minutter, måske før :)
Håber du kan bruge dette, rigtig meget held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Hormonbehandling
Hormonbehandling i forbindelse med fertilitet bliver brugt til at stimulere æggestokkene til at udvikle og modne flere ægblærer (follikler). Ved en almindelig cyklus udvikles normalt én ægblære, og ved hormonstimulation tilstræber man, at der modnes mindst 4 æg. I nogle tilfælde kan der udtages mellem 8-12 æg.
Der findes forskellige typer af hormonbehandling, og hvilken type der vælges afhænger af den enkelte kvinde, årsagerne til barnløshed, og evt. tidligere...
Gravid vitaminer
Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.
Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.