Annonce

Annonce

Svar: Stoppe med amning ved 8 måneder


3. februar 2011

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Hej med dig

Det vil være rigtig godt at din dreng lærer at tage imod en flaske, det anbefales at han får enten modermælk eller modermælkserstatning til han er 12 måneder gammel.

Selvom din dreng vil kunne drikke mælk af en kop, når han bliver 8 måneder gammel, så vil det fortsat være svært for ham at indtage nok til at få sit behov dækket. Det handler nemlig ikke kun om at give ham mælk nok, men også om at få hans væskebehov dækket og vejer han f.eks. ca 8 kg, til den tid, vil hans behov for væske ligge på mindst 1000-1200ml i døgnet. Heraf vil ca 600ml skulle være mælk... De fleste børn vil altså i 8-9 måneders alderen have behov for 3 amninger eller flasker i døgnet og derudover få mælk og væske via grød og mos og også drikke vand af kop.

Bruger han sut? Så vil det være rigtig godt at finde en flaskesut der ligner hans sut, så han ikke skal forholde sig til flere måder at sutte på. Du må også prøve med forskellige modeller - silikone, naturgummi, flade, runde, korte, lange - der findes mange modeller. Min erfaring er, at man med børn der foretrækker brystet og som ofte ikke vil acceptere en flaske, nogle gange kan have held med en elastisk flaskesut. Dette laver blandt andet Pigeon og det kan forsøges.

Det vil være rigtig godt at du holder mængden af skemad lidt nede, så han ikke spiser så store portioner, at han af den grund afviser bryst eller flaske - gerne allerede nu :) Han skal have mange hyppige måltider, men ikke nødvendigvis store måltider og selvom du skal begynde at arbejde, når han er 8 måneder, så er det stadig for tidligt ...


Annonce

... med brødhapsere ... De fleste børn vil først kunne tygge dette i 8 måneders alderen.

Han må godt få lidt A38, men det er meget små mængder, når han ikke er ældre end han er - først efter 9 måneders alderen kan komælk udgøre en større del af hans indtag. Så vær også opmærksom på at du ikke får skruet for meget ned for hans egentlige behov for bryst/flaske nu ... :)

Det kan være en god idé at udnytte tidspunkterne sen aften og tidlig morgen, fordi han der kan spise mere eller mindre i søvne og derfor acceptere mælken, uden større problemer. Du kan prøve at give ham en flaske imens han sover, for at se om han så vil tage den til sig ...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Det kan være en god idé at lade far forsøge sig, fordi han ikke lugter af mælk og du kan evt. tage hjemme fra et par timer, så det at blive ammet er udelukket ...

Det kan også nogle gange være bedre at mor ammer lidt og så erstatter brystet med flaske, så du på den måde får lokket flasken i ham, der hvor det normalt er ammetid.

Og så skal du naturligvis overveje om ikke det kan lade sig gøre at kombinere amning og skiftende arbejdstider, så du ammer, når du er hjemme uanset om det så er på det ene eller andet tidspunkt - så din dreng får den mælk/væske han har behov for. Som du skriver er I jo begge glade for amningen og den kører fuldstændig problemfrit og 3 amninger i døgnet, når han er 8-9 måneder gammel, kan måske godt lade sig gøre... Når han bliver 10 måneder kan han nøjes med kun 2 amninger i døgnet ...

Jeg håber I finder ud af det og at du hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Nakkefoldsscanning

En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge, og her kigger man via et ultralydsapparat, som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.

Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning, og man ser efter:
- om der er liv
- om der er mere end ét foster
- hvor langt du er henne - man fastsætter datoen for forventet fødsel.

Hvis du ønsker at vide, om dit barn kan have en kromosomafvigelse som f.eks. Downs Syndrom, så...

Læs mere i Babylex

Kosttilskud - børn

Følgende kosttilskud anbefales til børn:

- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.

- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.

- Jerntilskud...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!

Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.

Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!


Annonce