Brev:
Urolig nattesøvn - 9 mdr.
Hej Helen
Super hjemmeside, som min kæreste og jeg har brugt flittigt de seneste par måneder, men nu synes vi snart, at vi har prøvet alt.
Lauge er 9 måneder og sover elendigt om natten. Om dagen begynder han at sove bedre. Efter nytår har vi virkelig øvet at sove i barnevognen pga dagpleje og for at skære formiddagsamningen væk (før var han ikke så vild med det) og nu er der ingen ko på isen. Før dette sov han måske kun 30-45min. som lur, men nu sover han gerne 2 timer.
Om aftenen begynder han at vise tegn på træthed ved kl 19-19.30. Her får han grød og bliver ammet inden han puttes. Jeg ammer kun her til aften. Vi har nu rykket hans seng ind i soveværelset igen, hvis det var der problemet var. Vi har prøvet med forskellige lamper, uden og med dyne.. Men, efter at han er lagt i seng vågner han hver halve til hele time. Vi kan som regel (endelig!) tage ham op i 2 min. og lægge ham ned igen. Så får han bamsen og sover videre. Men det bliver ved..
Han bliver ammet igen kl 22 eller 24 alt efter om han vil sove videre, når han vågner de mange gange. Resten af natten vågner han hver time til hver anden. Mange nætter holder han sig selv vågen 1 time hvor han vil lege og mosle, selvom vi ikke snakker eller tænder lys. Han får kun vand fra kl 24-06. Lægen og SP sagde at hvis vi sultede ham om natten ville han stoppe med at vågne efter 4 dages tid.. men nu har vi prøvet det i snart 2 måneder. ...
...
Jeg har netop skåret ned på amningen, da jeg gerne vil trappe ned inden han starter i dagpleje 1/3. Derfor får han flaske til middag og bliver kun ammet inden godnat, så det burde ikke forvirre ham. Vi har de samme rutiner hver aften (aftensmad-lege-grød-nattøj-ammes-seng) og han har en bamse, der kun ligger i sengen. Hvad gør vi forkert? Vi har læst din bog (sådan får du dit barn til at sove) og prøvet at efterleve disse råd.. Hvad har vi ikke prøvet?? Hjælp..
For en sikkerhedsskyld får du lige hans dag:
6.30 Godmorgen, vaskes og får havregrød + mælk af kop.
8.30 Sove formiddagslur - ca. 2 timer.
11.00 Får en kvart, måske halv, bolle med flødeost og vand af kop.
12.00 Får middagsmad - rugbrødshapsere, vand af kop og agurk at gnave i.
12.30 Får en flaske MME - Sove middagslur - oftest 2 timer.
15.00 frugt i hånden og vand af kop
17.00 Får 2 mariekiks eller frugt i hånden
18.00 får aftensmad og vand af kop
19.30 Får musligrød og vand af kop
20-20.30 bliver ammet og lagt i seng. Nogle gange går han omkuld hos mig, andre gange falder han selv i søvn i sengen.
22-24 bliver ammet en sidste gang.
Er det for meget mad sidst på aftenen? Han spiser sjældent hele portioner. Jeg har prøvet at skære aftengrøden væk, men hold da op en skrækkelig nat vi fik ud af det! Håber du kan give os endnu et råd, så familien snart sover bedre.
Med venlig hilsen
Anita & Lars
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Legetøj til baby og børn
Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.
Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj,...
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.
NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.
Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...
Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.
Tak!!