Annonce

Annonce

Svar: Flasker, hvor tit?


11. januar 2011

Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Sine

Jeg er ikke enig i at der skal gå 4-5 timer imellem din dreng får flaske. Det er rigtigt, at børn der får flaske kan have en tendens til at overspise og at man derfor ikke bare skal lade dem spise uendeligt ... men børn der får flaske, skal naturligt have lov til at flekse deres behov, ligesom børn der ammes og det er de færreste børn der i en alder af kun 2 måneder kan undvære mælk i 5 timer!

Dertil kommer at ved mistanke om refluks og problemer med tilbageløb, så er det netop vigtigt at give lidt mindre og mere hyppige måltider, fordi han naturligt så bedre kan holde mælken i sig. Giver man store og meget få måltider, så risikerer man naturligt at han gylper ekstra meget og det er jo netop vigtigt at sørge for, at mælken så vidt muligt bliver i maven, så han kan optage næringen fra den.

Du kan prøve at give din dreng Enfamil AR som købes på apoteket og som er specielt til børn med refluks. Du kan også prøve at skifte NAN 1 ud med ...


Annonce

... NAN HA, som har delvist spaltede proteiner. Det gør at nogle børn har det bedre i maven med den.

Din dreng skal have mindst 6 flasker i døgnet, nogle gange har han måske brug for 8 flasker og det er okay når han ikke er ældre. Det betyder at han skal spise med ca 3-4 timers mellemrum. Da han får flaske, så ved du præcist hvor meget han får og hans udregnede behov er 1/6 af hans vægt. Det vil sige at hvis han nu vejer f.eks. 6 kg, så skal han have 1000ml mme i døgnet. Fordeles dette på 6-8 måltider skal han have mellem 125 og 170 ml hver gang.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Det vil være rigtig godt, hvis du kunne lære ham at bruge sut. Det at sutte sætter nemlig gang i tarmperistaltikken (tarmbevægelserne) og det hjælper således både mad og luft igennem systemet, så han får mere ro i maven. En sut imellem måltiderne og når han skal sove kan derfor være en rigtig god idé hos jer, netop for at giv ham lidt mavero :)

Håber du hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex

Slik

Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.

Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.

Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.

Ifølge...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Du har hjulpet mig med at få min datter til at sove i egen seng og sidenhen på eget værelse og det er bare gået SÅ fint! Jeg fulgte dine råd til punkt og prikke og det virkede fra første aften. Jeg er imponeret.

Tak fra Winnie, mor til pige på 8 måneder


Annonce