Brev:
Må man springe et måltid over?
Hej Helen,
Min datter, der netop er fyldt 6 måneder, er godt igang med skemad. Hun får tre måltider dagligt - 1 x grød og 2 x grøntsagsmos. Det går rigtig godt og hun nyder at sidde med agurkeskiverne med hul i og rugbrødsbjælkerne. Det er bare skønt.
Nåhh... men mit spørgsmål går på om det er ok at springe et måltid over eller erstatte med en flaske i ny og næ? Der er jo ingen tvivl om, at det tager rigtig meget af vores (min datters og min) tid, når hun skal tilbydes skemåltid, når hun vågner og flaske når hun ligges. Hun får fortsat 5 flasker i døgnet. Samtidig skal vi jo også ha en dagligdag til at fungere, hvilket betyder at vi også går i mødregruppe, til tumlegymnastik og så er der selvfølgelig fødselsdage/besøg hos familie og lign.
Som det ser ud lige pt. så er hun ikke så god til at holde koncentrationen ude, så hvis hun får spist noget, så er det ikke særlig meget. Samtidig er hun ...
... f.eks. meget træt efter tumlegymnastik, og jeg forsøger derfor at give hende en lille lur og så skubbe hendes frokostmåltid.
Jeg ville allerhelst kunne give hende måltiderne hver dag hjemme og på nogenlunde samme tidspunkt, men jeg må jo også være realistisk - vi kan jo ikke sidde hjemme hele tiden. Er det et problem at man hele tiden bryder en rytme? Samtidig er det også min holdning, at hun også skal kunne takle, at alt ikke kører på klokkeslet. Det er jo i virkeligheden lidt af en balancegang for hun skal jo lære at indtage alm. mad.
På et tidspunkt skal hun jo leve af de måltider, og så er der ikke noget der hedder flaske, men der glider maden forhåbentlig også lettere ned og så kan man også lidt lettere stikke hende et eller andet i hånden. Hun er tvivlsomt glad for sin mad, men det tager noget tid, da vi samtidig hygger os ved bordet.
Jeg ser frem til at høre dine tanker.
Med Venlig Hilsen
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.