Annonce

Annonce

Svar: Sovevaner - 13 mdr.


6. januar 2011

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære M

Da jeres dreng sover i soveværelset og I ikke har mulighed for at flytte ham til eget værelse de næste par måneder, så vil jeg foreslå jer, at I kobler hans seng til jeres.

Dette kan I gøre ved at tage tremmerne af den ene side og sætte hans seng tæt op af jeres. På den måde kan I putte ham i egen seng, men kan stadig være ved siden af ham, give ham den nærhed og tryghed han lige nu søger. I behøver ikke stige ud af jeres seng, men kan om natten lige lægge en arm over på ham, så han kan mærke at I stadig er der og sove videre.

Det vil være meget passende at indføre et putteritual nu, som starter med et bad, nattøj, evt. en godnatgrød, få mælk, få børstet tænder og så blive puttet i sin seng. I er ved siden af ham, som I plejer at være - han ligger bare i egen seng og ikke længere i jeres. I kan synge en sang, læse en godnathistorie og det vil være meget fint at introducere en puttebamse nu, som på sigt kan blive en erstatning for jer. Det vil også gøre det lettere for ham at blive puttet andre steder, når du begynder på ...


Annonce

... arbejde og andre skal tage over.

Det er netop ofte i 12-18 måneders alderen at børn begynder at tage en puttebamse til sig, så prøv at lade en sådan indgå som en fast del af hans putteritual.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Når han tumler rundt om natten, så er det sandsynligvis fordi han har brug for at mærke jer - det gør at han sover videre, men at I ikke sover særlig godt. En beroligende hånd, kan derfor være rigtig godt og på sigt, vil det hjælpe ham til at sove videre på egen hånd, at han netop ikke har ligge helt tæt i jeres favn, men har kunne klare at komme videre i søvn ved en beroligende hånd, arm. Det er altså noget med at trappe lidt ud af den fysiske kontakt og tage det lidt i etaper, hvor han stadig lige nu sover sammen med jer - men i egen seng, koblet til jeres seng. Hvor han fra at sove tæt i favn, lærer at sove lidt på afstand men stadig så han kan mærke jer og hvor han så tilsidst lærer at sove på et værelse. Og her vil han så have sin puttebamse med sig, som substitut for jer, fordi den introduceres nu :)

Rigtig meget held og lykke med det projekt! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.

Lang putning - 21 måneder

Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Graviditet

Det første tegn på, at du er gravid, er normalt udebleven menstruation, eller at du bløder meget lidt. Derudover kan du få kvalme - især om morgenen. Dine bryster kan vokse og blive ømme. Du kan også opleve at være ekstra træt.

Har du mistanke om, at du er gravid, så er det en god idé at tage en graviditetstest. Du bør også altid kontakte din læge, for at aftale tid til en graviditetskonsultation.

Graviditeten varer normalt 40 uger, og lægen vil beregne din...

Læs mere i Babylex

Kolik

Kolik er den betegnelse, man bruger om et barn, der dagligt eller næsten dagligt, er helt utrøsteligt, grædende og skrigende. Den ældre definition af kolik er, at barnet skal græde og være utrøstelig i mere end 3 timer om dagen, mere end 3 dage om ugen og i mere end 3 uger.

Kolik er en udelukkelsesdiagnose. Det betyder, at lægen skal have undersøgt barnet grundigt og have udelukket, at barnet har smerter fra nakke, skuldre, ryg eller andre steder, Ligesom det skal være udelukket,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for din altid rigtigt gode brevkasse, med masser af nyttige råd og gode, personlige og vedkommende svar.

Jeg glæder mig altid til at modtage svar fra dig.

Sebastians mor


Annonce