Brev:
Vågner tidligt og giftige puslegulvbrikker
Hej Helen
Tak for dit svar for nogle mdr siden. Det går meget bedre med Oskar og hans refluks. Faktisk kan han nu drikke mælk uden Nutilis, uden at det hele kommer op igen. Vand kan han stadig ikke holde nede, og får han A38 skal dette gøre tykkere for, at han ikke kaster det op igen. Men det bliver forhåbentlig bedre og bedre som mdr går.
Vi forsøgte efter dit råd at fordele mad og mælk mere over dage, så han nu får MME eller sødmælk af glas til måltider (3 om dagen) og som mellemmåltider får han flaske med MME.
Vi har forsøgt med en drømmeflaske, som du rådede til om aftenen ved 22 tiden, og det går fint med at drikke den i søvne, men han får ikke bøvset, fordi han sover, og det gør, at han gylper ud over sig selv og sengen i løbet af natten, så det har vi lidt droppet igen.
Mit spørgsmål denne gang er så, om du har nogle tips til, hvordan vi kan få ham til at sove længere om morgenen? Han vågner kl 5 og vil op. Skal man bare affinde sig med det, eller kan man gøre noget for at strække den? Drømmeflaske hjælper ikke på det.
Derudover hjælper det heller ikke at putte ham senere om aftenen. Han vågner kl 5 lige meget om han er puttet kl 19.30 eller 20.30. Når han vågner kl 5 er han klar til formiddagslur allerede kl 7, hvilket jeg synes er lidt tidligt at køre ham ud i mørket i barnevognen. Men han er jo vant til at han om ...
... dagen sover i barnevognen udenfor.
Han virker ikke speciel sulten når han vågner. Han bliver ihvertfald ikke sur over at vente på, at jeg får lavet grød og spiser som regel ikke så meget om morgenen.
Det hjælper heller ikke at bare at give sut om morgenen. Efter at jeg har gjort det adskillelige gange bliver han bare sur.
Ved ikke om det hjælper dig at vide, at han sover ca. 1-2 timer om formiddagen og ca. 2-2½ timer om eftermiddagen. Ingen af lurene er uden forstyrrelser. Han vågner aldrig helt op, men græder, som jeg nævnte i forrige brev med lukkede øjne, indtil jeg kommer og kører lidt med barnevognen. Han vil ikke op i disse 'opvågninger'. Tager jeg ham op, græder han og bliver hurtigt træt og pylret igen.
Et andet spørgsmål er ift de puslegulvbrikker i skum, der har været talt om i medierne mht at de indeholder giftige kemikalier. Jeg synes ikke, at have hørt mere til det siden, så vil høre, om du har hørt noget? Har de fået lavet stikprøver, og er det ok at bruge dem igen? (vi har fjernet dem fra gulvet, nu vi ikke vidste noget). Vi bruger dem fra Bombibitt, som efter sigende skulle være uden skadelige stoffer, men er jo i tvivl, om vi kan risikere det. Oskar sutter heldigvis ikke på dem, men river jo i dem og tager hænderne i munden bagefter.
Her til sidst vil jeg ønske dig et godt Nytår. :-)
Venlig Hilsen
Oskars mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Naturlægemidler - børn
Naturlægemidler er en særlig gruppe lægemidler, der ofte indeholder tørrede planter, plantedele, eller udtræk af planter.
Naturlægemidler er frihandelslægemidler, hvilket betyder, at de ikke behøver blive solgt på et apotek. Læge og apotek behøver således ikke at være involveret i behandlingen, og derfor kan naturlægemidler kun godkendes til behandling af "lettere sygdomme".
Naturlægemidler anbefales ikke til børn under 2 år uden lægens anvisning....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!
Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)
Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.