Brev:
Amning uden øjenkontakt
Hej Helen
Jeg skriver igen da jeg har flere spørgsmål.
Jeg har fra starten af haft rigtig meget mælk og en meget kraftig nedløbsrefleks. I de første måneder ammede jeg min dreng mens han lå i min favn og vi kunne have øjenkontakt i mens. Som han er blevet større har både han og jeg fundet ud af, at det bare ikke er vellykket at amme på den måde. Han sluger alt for meget luft (sansynligvis årsagen til hans kolik), kløjes i mælken og det sprøjter til alle sider - hvis vi derimod ligger ned og ammer, så går det meget bedre.
Desværre kan vi ikke have øjenkontakt på den måde (og hvis vi får slipper han, og så gider han ikke tage ordentligt fat igen, så bliver det sådan noget slatspiseri.) Mit spørgsmål lyder, om det er okay, at vi ikke har øjenkontakt under mælkning?
Ofte når jeg ammer ham giver han slip (selvom ...
... vi er i soveværelset med nedrullet gardiner) kigger rundt i værelset, vender sig tilbage på siden mod mig og suger 5-6 gange, giver slip og ruller tilbage på ryggen, kigger rundt, vender sig om mod mig igen, sutter lidt og sådan kører det, indtil mælken til sidst sprøjter ud over det hele. Så venter jeg til at han er faldet helt til ro/halv-sover og så kan han sagtens tømme brystet uden at give slip. Er det en dum måde at gøre det på?
Det er ikke muligt for mig, at amme ham i favnen mere, da han har dårlige oplevelser med det, og bliver ked af det og vrider sig, så snart nedløbsrefleksen begynder. Jeg ville ønske, at vi kunne sidde og have en hyggestund og kigge hinanden dybt i øjnene, men det kan vi desværre ikke mere. Flaske er ikke en mulighed og han bliver gal når jeg tilbyder den.
Mange julehilsner,
Pernille
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Skråstol
Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.
Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...
Rød numse
De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.
For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.
Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.