Annonce

Annonce

Svar: Søvn-cirkus


6. december 2010

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Mette

Hvis det virker at lade S. sove hos jer i øjeblikket, hvorfor gør du så ikke det?

Nogle gange kan vi blive så fokuserede på at børn skal lære at sove i egen seng, børn skal lære at falde i søvn uden hjælp fra deres forældre, børn skal lære at ... Men hvorfor er det lige at det er så vigtigt?

Hvorfor ikke nogle gange bare gøre det som virker, og virker det at tage barnet ind til sig og lade barnet sove trygt og godt netop fordi det mærker mors og fars nærhed, hvorfor så ikke prioritere dette.

I masser af familier fungerer det rigtig godt at praktiser samsovning (co-sleeping) og det betyder ikke at det altid skal være sådan, men lige nu, i en periode kan det være en god idé.

S. er i en alder, hvor han stadig ikke forstår hvor du er, når han ikke kan se dig. Når du går fra ham føler han sig forladt og alene. Men når han kan mærke dig, når han kan lægge sin lille arm over på dig, eller lægge sig ovenpå dig :) så ved han at du er der og at du passer på ham. Og det er rigtig godt at give ham denne helt basale viden, give ham masser af mor, så der netop er noget at tære af når han efterfølgende så atter skal lære at sove, bare med mor ved sin side og senere lidt på afstand.

Hvis du lader ham sove sammen med dig, så vil du sandsynligvis opleve, at han ikke vågner helt så meget op som nu, netop fordi du er der, han kan mærke dig. Undersøgelser viser også at når man sover sammen, så sover man ofte også ...


Annonce

... mere synkront, når ens partner f.eks. hoster, rømmer sig, vender sig osv. så gør man det også selv, man følger ligesom hinanden uden at vågne. Det i sig selv kan jo have god effekt, fordi du vil opleve en langt mere sammenhængende søvn end du oplever lige nu.

Derudover vil du naturligt kunne lægge en hånd over på din dreng, berører ham lidt, trække dynen lidt op om ham osv. i løbet af natten og vil naturligt på den måde kunne påvirke hans søvnadfærd mere positivt, end det der er nødvendigt lige nu nemlig at han når at vågne så meget op, så du er nødt til at putte sutten i munden på han næsten hver gang.

Jeg synes faktisk det er et forsøg værd at se om det at han får lov til at sove hos jer lige nu ikke på sigt, vil give jer alle en bedre søvn og dermed også bedre vaner at arbejde videre fra ...


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Jeg ved godt at det er stik imod alt hvad I tidligere har praktiseret - du fortæller jo at han altid har sovet i egen seng i eget værelse og at I bevidst har arbejdet på dette - indtil nu, hvor du så kapitulerer og tager ham ind til dig. Her sover han tilsyneladende bedre, men du føler det er et tilbageskridt.

Det er jeg ikke sikker på at det er, i hvert fald lyder det som om at jeres dreng lige nu har brug for at mærke dig, brug for den ekstra tryghed, så måske skal I ikke se det som et tilbageskridt, men derimod en måde at komme videre på :)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Rigtig god jul!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.

Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng

Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Orlov

Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.

I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...

Læs mere i Babylex

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Mange tak for dit gode svar - vi har nu fulgt dine anvisninger og det var en overraskende nem proces - 2 nætter tog det af vænne flasken fra vores datter og nu spiser hun som aldrig før - TUSIND TAK for dit lille skub.

Mange hilsener
Vibeke, mor til pige på 21 måneder


Annonce