Brev:
Appetitændringer
Hej Helen,
Som altid volder S.'s spisevaner mig bekymringer. Han har lige haft en i mine øjne en fantastisk periode på fire uger, hvor han bare har SPIST! Store portioner grød og mos, nærmest alt hvad vi har serveret. Han havde en enkelt sygedag, hvor han kastede op, men ikke noget, der påvirkede hans appetit, da han blev rask igen.
Nu har han lige haft en lille sygdomsperiode igen på 2-3 dage, hvor han har kastet op, men er nu ovre den. Og han spiser praktisk taget ingenting. 4-5 mundfulde brød (ingen grød) til morgenmad, 2-3 mundfulde forskelligt mad til frokost og måske 7-8 mundfulde til aften. Yoghurt og frugtmos til mellemmåltid spiser han lidt mere af, men absolut ikke noget, han grovæder. Så han må jo ikke være sulten, det lille pus.
Jeg synes dog, at kontrasten mellem "spise-perioder" og "ikke-spise-perioder" er noget ekstrem. Det er som om at han fylder godt på i ...
... en måneds tid, og så holder han MEGET igen i en længere periode.
Er det virkeligt normalt?! Han er som regel lige så glad og aktiv, hvad enten han spiser meget eller lidt, så skal jeg bare holde op med at bekymre mig?
Jeg er stoppet helt med at amme. S. gad ikke rigtigt mere og sagde selv fra en uges tid inden hans fødselsdag. Jeg synes dog ikke, at hans væskeindtag af vand og mælk er øget, i forhold til da jeg ammede to gange dagligt. Hans børnelæge sagde, at han skal drikke 1 liter væske dagligt (han vejer omkring 10 kg.), kan det virkeligt passe?! Det lyder af rigtigt meget, og han drikker max. 300 ml. dagligt. Jeg synes at han tisser okay, nogle dage mere end andre.
Ydermere har han ikke rigtigt taget på de sidste 3-4 mdr. Han har vejet knap 10,2 kg. siden vi kom herover i starten af august. Bør jeg bekymre mig om det? Som sagt er han glad og aktiv.
Med venlig hilsen
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.