Annonce

Annonce

Svar: Hvor hurtig forsvinder mælken?


23. november 2010

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Hej med dig

Jeg er ked af at min svartid er høj i øjeblikket, svarer dagligt og jer alle så hurtigt jeg kan :)

I princippet kan mælken godt forsvinde fra den ene dag til den anden, det sker hos nogle kvinder, hvis de er udsat for meget stress i en periode.

Hos jer er forklaringen dog nok en anden, faktisk lyder det jo ikke som om at du mangler mælk og bestemt som om at du har formået at holde gang i mælkeproduktionen. Du fortæller jo om en dreng som spiser godt og gerne, har godt med afføring og som også er begyndt at afvise flasken... Jeg tror han får mere hos dig, end du regner med - det at du kan pumpe 1½ flaske (= 200 ml eller?) ud på 5 minutter, tyder også på at der er en del.

Naturligvis vil mælkemængden nedsættes, hvis du ikke malker ud eller får ham lagt til. Der vil således godt kunne komme et dyk i mælkemængden, hvis dine bryster kun har været stimuleret kl. 22 og kl 13 .. Og jeg kan ikke helt tyde ud af dit brev hvad du har gjort i de mellemliggende timer.

Det er vigtigt at din dreng kommer til brystet, så du stille og roligt kan overgå til at amme ham i stedet for at malke ud. Han vil ...


Annonce

... naturligt stimulere dig bedre end en brystpumpe kan og det betyder at du på sigt ikke vil kunne nøjes med at malke ud. Du kan godt stimulere og opretholde en vis mælkemængde udelukkende ved udmalkning, men hvis du vil amme længe, er det vigtigt at han begynder at die fast hos dig.

Det er fint at du lægger ham til også selvom han ikke nødvendigvis altid melder sig selv, netop for at holde ham igang og sikre ham nok og også for at få dig stimuleret.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Vil han ikke tage fat hos dig og betyder det at en amning springes over, så vil det være fint at du malker ud i stedet, så du holder amningen og mælkedannelsen ved lige. Men på sigt skal han naturligvis gerne begynde at melde sig hver 3-4 time og die hos dig, så du helt kan undvære at bruge brystpumpe.

Løbet lyder bestemt ikke til at være kørt, giv det endelig en chance - det kan jo også være at han har været lidt sløj og måske lidt sløv på grund af virus - evt. smittet af storebror, I må holde øje med ham og han velbefindende. Han er jo bare et lille bitte myr stadig væk og tåler ikke så meget ...

Håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilskudsblanding

En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.

En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.

Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....

Læs mere i Babylex

Hoppegynge

Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.

De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for denne form for brevkasse - den er helt fantastisk for en 1. gangs mor som mig, som altid er bekymret for om jeg nu gør tingene godt nok:-) Så et tak herfra.

Helle, mor til dreng på 1 år


Annonce