Annonce

Annonce

Svar: Kunsten at drikke af kop


22. november 2010

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Rikke

Det lyder som om at I allerede har forsøgt med mange forskellige slags kopper og glas, - og øvelse gør mester sig man jo ...

Normalt vil børn have lettest ved at drikke af en kop med to hanke, så de kan holde på koppen med begge hænder samtidig. Det kan godt være en tudkop til at starte med og så kan man senere fjerne tuden og lade barnet drikke af koppen, som en almindelig kop.

Jo smallere koppen er, jo mindre diameter den har, jo lettere vil det normalt være for barnet at drikke. Vi har også lettere ved at drikke af en kop/glas der passer til vores mund i størrelse og vil naturligt have svært ved at drikke af en suppeskål eller lignende ... Så størrelsen er vigtig.

Det lyder som om at hun nogle gange får vandet galt i halsen fordi hun hælder for hurtigt. Det skal hun naturligvis lære og I må prøve at styre koppen lidt, så ...


Annonce

... hun ikke bare drikker løs, men netop lærer at tippe koppen, få en slurk, løfte koppen lidt frem, tippe den igen og drikke ny slurk.

Man kan købe drypfri kopper som nogle børn har lettere ved at finde ud af, netop fordi de skal sutte for at der kommer vand ud ... men med den alder hun har, bør hun jo drikke mere rigtigt. Her må I dog vurdere, hvordan I sikrer hendes væskebehov bedst muligt :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

I kan også prøve om I kan lære hende at drikke af et sugerør, det kan nogle børn godt finde ud af i denne alder, så det kan også være et forsøg værd. Men ellers er det bedste, at I bliver ved med at forsøge med en kop, gerne med to hanke, så hun lærer det stille og roligt. Og måske skulle I nu forsøge at holde jer til en model, så hun ikke bliver forvirret over forskellige måder at drikke på ...

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Fravær og tilknytning

Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fennikel, Fennikelte og børn

Fra 6 mdr´s alderen må dit barn få stort set alle slags grøntsager. Du bør dog være opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.

Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.

Det anbefales...

Læs mere i Babylex

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for dine lange svar, du er så dejlig fornuftig :) Jeg er glad for at læse, at du i det store og hele kan understøtte det, vi i forvejen har gjort.

Tak skal du have for dine svar

Venlig hilsen, mor til Sofia 8 måneder


Annonce