Annonce

Annonce

Svar: Baby og fyrværkeri


22. november 2010

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Mor

Børn vil normalt blive forskrækket af pludseligt opståede lyde, som de ikke kan forholde sig til, ikke ved hvad er og ikke er forberedt på. Det kan være raketter der springer, en tallerken du taber på gulvet, eller en køkkenmaskine du starter ...

Vi omgiver os med lyde i hverdagen og visse ting kan man ikke skåne børn for, derfor er det vigtigt at man som forældre bevarer roen og signalerer til barnet at alt er okay, hvis barnet bliver forskrækket over noget og begynder at græde. Børn bruger os forældre som et spejl, så jo mere rolige vi er, jo mere rolige er de som oftest også.

Det betyder ikke at man bare skal udsætte sit barn for en masse larm, for man skal naturligvis se på barnets alder og behov og vurdere, hvordan barnet trives bedst og der er ingen grund til f.eks. at tage jeres datter med udenfor nytårs aften hvor det hele buldrer og brager - lad hende være inde og sover hun vil det være rigtig godt.

De fleste børn vil godt kunne sove indendøre selvom raketterne springer uden for, men naturligvis er der børn som vågner og bliver kede af det. Her ...


Annonce

... må I så være hos hende, berolige og betrygge så godt I kan.

Det er okay at lade hende sove uden for selvom vi nærmer os jul og nytår og nogle begynder at fyre raketter af i god tid. Hvis hun vågner af det, må I tage hende ind og igen berolige hende, men måske sover hun bare videre og lader sig ikke påvirke. Det kommer sandsynligvis an på hvor godt hun sover og hvad type raketter der er tale om ...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det er fint at I er hjemme hos jer selv, så hun er i vante omgivelser, kan blive puttet i sin egen seng, som hun plejer, kender og er tryg ved. Og så er det fint, hvis I kan lade hende være så meget hos jer som muligt. Det vil give hende mest ro at være hos jer, den trygge base og så studere gæsterne og de andre børn på afstand.

I skal nok tænke jer lidt om angående brug af bordbomber, knallerter og horn til at blæse i ... det kunne godt tænkes at hun ville blive forskrækket og ked af dette. De andre, større børn vil dog sikkert synes det er mægtig sjovt, så det er jo en balance at tilgodese alle børn ...

Jeg håber du kan bruge lidt af dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex

Navn - navngivning

Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.

Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det er lige før jeg synes det bliver pinligt at jeg skriver så meget til dig, men dine svar er enormt nyttige og jeg har fået en god tillid til dig, så du kommer til at høre mere fra mig.

Tak fra Sophus´ mor


Annonce