Brev:
Min ensomme søn
Hej Helen.
Min store dreng på snart 6 år skal igennem et PPR forløb. Årsagen er, at han har det ret vanskeligt med at indgå i sociale situationer med andre børn.
Han er ellers en glad dreng, trives godt og er meget glad for sin nye lillebror. Men han taler aldrig om børnehaven, nævner aldrig andre børn og de gange han har haft en anden med hjem at lege, kan tælles på en hånd. Han bliver heller aldrig inviteret til legeaftaler.
Pædagogerne fortæller at han er vellidt i børnehaven, da han er et meget blidt, lyttende og omsorgsfuldt barn, men at han ikke kan "læse" de andre børn og forstå deres invitation til leg. Han prøver til at overtale de voksne til at lege, eller går simpelthen hen og sætter sig med en bog. Han er heller ikke særligt fysisk, lever nok mest i sit hoved.
Det er ikke fordi, han er bange for andre børn, f.eks går han til svømning en gang om ugen med sin morfar, hvor han sagtens kan være alene med de andre ...
... børn og deltager i legen på lige fod. Han har også nemt ved at koncentrere sig og modtage undervisning. Men han nævner meget sjældent andre børn ved navn og det er som om de eksisterer i en parallelverden udenfor hans.
Han skal jo i skole næste år, og der er jeg bekymret. Ikke at han ikke kan klare det faglige, men i skolen kan man ikke bare gå sin vej, når der er behov for det.
Vi er ret overbevist om, at han ikke får en decideret diagnose, for så udpræget er hans problemer ikke. Han trives tilsyneladende godt i sin ensomhed. Hvis han da er ensom?
Jeg synes, man skal have lov at være sig selv, men jeg forudser en hård skolegang, for slet ikke at tale om SFO, for en dreng med et så udpræget behov for at være alene.
Jeg ved godt, at PPR-udredningen skal hjælpe os til at finde ud af hans muligheder, men er der mere vi kan gøre? Igen, han ser ikke udtil at mistrives, men der er jo en kæmpe forskel mellem skole og børnehave.
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. februar 2025 | Opdragelse | 4 år, 3 mdr.
Hej, vi har 3 børn. Én på 4,5 og to på 2,5. Tvillingerne er relativt nemme...
30. september 2024 | Renlighed | 5 år
Kære Helen. Vores dreng F. er lige fyldt 5 år. Han smed bleen for ca. 2 år...
8. august 2024 | Opdragelse | 5 år, 7 mdr.
Hej Helen! Det er noget tid siden jeg har skrevet, men vi har en problematik...
Viden om børn:
Frysning af babymad
Du kan fryse grøntsagsmos, frugt- og bærmos ned i mindre portioner. Rens grøntsager og frugter grundigt, kog sammen med lidt vand i en tykbundet gryde, blend med kogevandet og frys ned.
Mosen bør kommes i små bægre, der er beregnet til frysning af babymad og som er fri for skadelige stoffer.
Når grøntsags- eller frugtmosen skal bruges, bør den optøs direkte i gryden. Derved bevares vitaminer og mineraler bedst.
Grøntsagsmos kan du med fordel fryse...
Sutteflaske
For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.
Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.
Sutteflaske-sutterne findes...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.