Annonce

Annonce

Svar: Det sociale


12. november 2010

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Gitte

Det er rigtig dejligt at Emilie stille og roligt begynder at vise empati overfor andre børn, ved at omfavne dem og give dem knus.

Når hun går til gymnastik, så oplever hun det sandsynligvis sjovt. Hun har en alder nu, hvor hun gerne vil bruge sin krop og nyder at være i bevægelse. Hun elsker at klatre op, løbe, hoppe, sparke til en bold, holde balancen osv. og gymnastikken giver hende rig mulighed for dette.

Hvis der er musik til, eller de synger undervejs, så nyder hun også dette. Musik og sang, rim og remser betyder rigtig meget for børn i denne alder.

Og så nyder hun også at være sammen med de andre børn, efterligne dem, prøve at gøre som dem. Hun lærer meget af at se på de andre - og det er rigtig dejlig for hende at være sammen med ligesindede. Nogle gange er det måske også lidt svært, måske trækker hun sig, måske vil hun ikke ind på gulvet uden at mor er med og holder i hånden - det er også helt okay, hun har en alder nu, hvor hun skal prøve mere og mere på egen hånd og det kræver mod og støtte.

Når Emilie nævner jeres hund, så er det måske fordi hun savner ham eller måske er det fordi hun gerne vil fortælle at hun har en hund derhjemme. Hun er bare for lille til at forklare dette endnu, men gør et forsøg på at være med i en samtale og det er super fint. Når hun nævner jeres hund, så kan du derfor prøve at sætte de ord på, som hun selv mangler, så du f.eks. siger "ja det er rigtigt, vi har en hund derhjemme, den hedder xx" eller lignende. Og gør hun det til et andet barn, så kan du prøve at føre samtalen lidt ...


Annonce

... videre og sige "har du også et dyr derhjemme?" eller lignende.

Emilie spejler sig i dig og lærer af hvordan du gør og hvad du siger og ved at sætte ord på og hjælpe hende til at kommunikere, så viser du hende hvordan.

Når hun kommer med sin jakke eller din taske, så er det et meget tydeligt signal om at hun synes I skal gå. Igen mangler hun ord til at sige til dig at hun gerne vil hjem, men hun bruger de ting fra hverdagen, som hun forbinder med at I skal af sted - nemlig jakke eller taske.

Du skal naturligvis imødekomme dette, nogle gange med et "Tak, Emilie, det var sødt af dig at hente min taske, skal vi køre nu?" og andre gange ved at sige "jeg kan godt mærke at du gerne vil hjem, vi skal lige blive til gymnastikken, så kører vi hjem bagefter" eller lignende.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det er altid svært at vide, hvornår ting bliver for meget, det er altid svært at finde balancen. Nogle gange har Emilie sovet rigtig godt, har fået en god middagslur, spist sin mad osv. og hun vil ikke have problemer med at være både på cafe og shoppe bagefter. Andre gange vil hun slet ikke kunne overskue hverken det ene eller det andet ...

Der findes ikke nogen faste regler her, du er nødt til at stole på din fornemmelse og forsøge at passe ting ind, som du synes det virker bedst :)

Hvis noget bliver for meget for hende, så bliver hun ked af det, tydeligt irritabel, pylret, gider ikke gå, lægger sig på gulvet og vrider sig rundt, brokker sig højlydt osv. Du vil ikke være i tvivl.

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke med hende :) Og rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vitaminer præmatur

Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:

D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:

Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.

Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...

Læs mere i Babylex

D-vitamin

Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.

Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.

Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...

Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.

Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.

Mange varme hilsner,
Hønemor


Annonce