Annonce

Annonce

Svar: Nat-amning


10. november 2010

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Louise

For at din dreng kan undvære amning midt om natten, så er det nødvendigt at du giver ham lidt mere at spise i løbet af dagen. Han skal have mange små måltider, han skal have sine hovedmåltider 3 gange dagligt, men derudover også 2 mellemmåltider med den alder han har nu.

Og så skal han også ammes godt om dagen og det vil normalt være passende at amme 4 gange i døgnet - disse fire amninger ligger ofte bedst placeret, aften, sen aften, tidlig morgen og inden middagslur. At sove igennem, når man er 7 måneder gammel er altså at sove fra ca midnat til næste morgen tidlig - svarende til 5-6 timer uden at få mælk ...

Mit forslag til en dagsplan ser således ud:

Tidlig morgen 05: Ammes og sover videre i mors seng

Morgen 7-7.30: Havregrød, vand af kop.

Formiddag 9: Frugtmos (jerntilskud), frisk blød frugt i hånden at sutte på, vand af kop.

Puttes til formiddagslur

Frokost 11.30: Grøntsagsmos med kød eller fisk, suppleres med ristede rugbrødsbjælker, agurk eller andet at gumle på, vand af kop.

Ammes og puttes til middagslur ca kl. 13 - tidspunktet varierer lidt efter hvor lang en formiddagslur han har taget.

Eftermiddag 15.30: Tilbydes lidt ...


Annonce

... flerkornsgrød med frugtmos som topping, frisk frugt i hånden at sutte på, vand af kop.

Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk, suppleres med brødskorper, en kartoffelbåd, kogte stykker blomkål, broccoli eller andet at sidde og gumle på selv, vand af kop.

Ammes og puttes til natten ca 19.30


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Sen aften 23-24: Ammes rigtig godt fra begge bryster, det der kaldes et drømmemåltid og sover herefter uden mælk til næste morgen tidlig.

For at den ældste ikke skal blive vækket af den yngste så er det helt fint, at du om morgenen kl. 05 tager lillebror ind til dig og ammer ham liggende i din seng. På den måde sikrer du ham også den ekstra mælk, som er et reelt behov og samtidig får du også skabt en rytme, hvor han naturligt begynder at kunne sove en lille smule længere end nu. Det har betydning for hele hans rytme i løbet af dagen og dermed betydning for hvordan han også ammes, spiser, sover osv. dagen igennem - hvilket igen betyder noget for natten. Alt hænger jo sammen.

Så i forhold til din plan og ønsker om at trappe ud af natamning, så håber jeg at du kan bruge min dagsplan og at du derigennem får lidt idé om, hvad der skal til og hvordan du kan komme videre :)

Fortsat held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Nysgerrighed børn

At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.

Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...

Læs mere i Babylex

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dine fantastiske sider - det er dejligt at kunne skrive til dig, når man bor i Italien hvor der ikke findes sundhedsplejerske ;o)

Kærlig hilsner
Tanya fra Italien


Annonce