Svar: Tisser tit, også i bukserne
Kære LM
Jeg synes det er en rigtig god idé at undersøge jeres dreng for om han kan have blærebetændelse. Det kan børn sagtens få, både drenge og piger og det er ikke altid at de behøver have smerter forbundet her med, et symptom kan faktisk være at de går og dryptisser og har problemer med at holde sig.
Du kan på apoteket købet et urinprøvesæt og skal naturligvis følge anvisningen på pakken. Det er rigtig godt, hvis han kan tisse lidt, så holde lidt på vandet og så tisse igen i glasset, så det er en "midtstråle-urinprøve" I får. Kan det ikke lade sig gøre, er der ikke noget at gøre ved det, men prøv.
Det vil også være oplagt netop at tale med ham om, at fordi han tisser så tit og ofte har våde bukser, så vil I gerne at han tisser i et glas, så lægen kan se på hans tis. Nogle gange kan det nemlig være fordi blæren driller lidt, og altså ikke hans skyld, at det er sådan og det er vigtigt at finde ud af. I kan altså netop udnytte det at ville tage en urinprøve til at tale med ham om det I oplever, at han går og "sjattisser" lidt og at det jo ikke ...
... behøver være hans skyld, men drilleblærens skyld og hvorfor det er vigtigt at få det klaret, hvorfor det ikke er ligegyldigt om man går rundt med våde bukser. At man kan blive syg, det kan lugte dårligt osv.
Det er helt fint at være ærlig omkring det, så han mærker at det her er faktisk noget I bekymrer jer omkring, men også noget I gerne vil hjælpe med at få løst og at det ikke behøver være hans skyld. Bare det kan jo gøre at han selv begynder at være mere opmærksom og måske siger mere til ...
Urinprøven skal afleveres hos lægen. I første omgang kan man stixe den, men I kan også tale med lægen om at få den sendt til dyrkning.
Derudover tænker jeg - er jeres dreng begyndt at stå op når han tisser? Hvis han er det, så kan det faktisk være en god idé at I i en periode beder ham om at sætte sig ned. Erfaringsmæssigt tømmer han blæren lidt bedre, når han sidder ned og vil derfor kunne undgå at "sjattisse" helt så meget, som han risikerer, hvis han står op og tisser ...
Håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke:)
Rigtig god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
Viden om børn:
Lægeundersøgelser baby og børn
I Danmark er det fastlagt ved lov, at alle børn skal tilbydes forebyggende helbredsundersøgelser ved egen læge. Det anbefales at bestille tid hos lægen, når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3 år, 4 år, 5 år og 12 år.
Undersøgelserne indeholder også vaccinationer og en samtale med lægen, hvor I taler om barnets trivsel, og om barnet udvikler sig som forventet. Lægen vil måle og veje barnet og her se, om barnet følger sin vækstkurve. Barnets...
Ekstra væske baby
Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.
Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.