Brev:
Mange timers søvn bagud!
Hej Helen
Vi har en dejlig datter på 20 mdr. Men har haft problemer med hendes søvn altid. Nu er vi ved at være så nedslidte, at vi snart ikke ved ud eller ind. SUK!
Hun har haft en hård start på livet. Kom for hurtig ud og har været ved kiropraktor 4 gange da hun var helt lille. Ville ikke sove og ville ikke dreje hovedet. Hun havde ondt. Skreg og skreg i tre til fire timer hver eftermiddag/aften. Men det hjalp med kiropraktor.
Senere fik hun store problemer med maven, da jeg ikke kunne amme mere. Vi baksede med movicol og lactulose. Det var så synd for hende. Da hun var ca. 5 mdr havde vi en lang periode hvor hun var dybt ulykkelig over at skulle sove om aftenen. Ville godt sove i barnevogn men ikke om aftenen. Vi prøvede alt, men efter flere lægebesøg, fandt vi ud af at hun havde væske i ørerne. Behandling af dette hjalp (ingen dræn). (har siden skiftet læge!!) Men det er som om at det sidder i kroppen af hende, at det med at sove hele natten findes ikke.
Vi har i lang tid kunnet putte hende begge to, hvor det kun tager ca. 10 min. dog er der indimellem dage hvor det tager 1 -11/2 time. Vi giver hende stadig en 150 ml alm. lun mælk i flaske og det synes jeg jo ikke burde være nødvendigt, men vi gør alt for at springe hvor hegnet er lavest. Efter flaske sidder vi lidt med hende og så falder hun i søvn, hvis alt går godt. Hvis ikke, sidder vi hos hende på værelset og siger sagte hun skal sove, men det ender altid med at vi skal sidde med hende flere gange indtil hun sover.
Hun har ...
... altid været meget aktiv og dygtig trods hendes hårde start. Kravlede ved 6 mdr. gik ved 11 mdr. og er dygtig til at fortælle og sige mange ord allerede. Har dog haft periode hvor hun klynger sig til dagplejemor når der var besøg og har været meget mor og far syg.
Sover ca 11/2 til 2 timer i dagpleje og kommer i seng ca 19.30 hvor hun er træt. Vågner tre fire gange i løbet af natten og vi skal ind og have hende op og vugge lidt inden vi kan lægge hende igen. Dog er det sikkert at den sidste gang kan hun kun sove videre hvis vi tager hende ind imellem os. Hun moser rundt hele natten og man får ikke lukket et øje, men det hører vel alderen til.
Indimellem har hun nætter hvor hun ikke vil sove igen. Så vil hun fortælle og lege og står ud af vores seng. Så går der som regel to timer før vi igen kan putte hende på hendes værelse med lidt lun vand i flaske. Så er kl måske blevet 3 om natten.
Vi har sågar sat en ekstra seng op, så mor og far ligger langt fra hinanden for at få bare lidt plads til at sove lidt. Vi har en søn på 8, som indimellem har brug for en plads under dynen, så plads er der ikke meget af.
Men hvad gør vi?
Håber du kan guide os til at få hende til at sove i hendes egen seng og hele natten. Det går ud over vores overskud og værst af alt, det går ud over børnene i sidste ende. Jeg har læst din bog med god vejledning, men kan ikke greje, hvad vi kan gøre anderledes. Synes jo hun passer ind i det daglige mønster med hendes alder.
Håber på din hjælp
Venlig hilsen
Chris og Tina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Nakkefoldsscanning
En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge, og her kigger man via et ultralydsapparat, som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.
Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning, og man ser efter:
- om der er liv
- om der er mere end ét foster
- hvor langt du er henne - man fastsætter datoen for forventet fødsel.
Hvis du ønsker at vide, om dit barn kan have en kromosomafvigelse som f.eks. Downs Syndrom, så...
Tøj tjekliste - Grundudstyr nyfødt
Barnet har brug for tøj, der passer i størrelsen, og som er blødt og behageligt at have på. Hvis tøjet er for småt og strammer, kan barnets bløde knogler påvirkes. Tøjet bør endvidere passe til årstidernes skiften.
Det kan være svært at købe alt babytøjet, imens du er gravid, da du ikke ved, hvor meget din baby måler og vejer. Når den lille først er kommet til verden, så er det lettere at købe tøj i den rette størrelse.
Som grundudstyr til en nyfødt kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.