Brev:
Madproblemer - 3 år
Hej Helen
Min søn bliver 3 år i denne måned og vi har siden han startede med skemad haft vores op- og nedture med mad. Lige som vi synes, at det går godt, så kommer der en periode, hvor det går dårligt.
Dels spiser han helst kun nogle bestemte ting, han vil nødigt smage nyt, spiser stort set aldrig, hvis tingene ikke er som de plejer – hvis vi f.eks. spiser hos bedsteforældrene, men værst er sådan set, at han kan nærmest strejke med mad – selv om han faktisk er sulten. Nu er han lige begyndt i børnehave og indtil videre vil han kun spise frugt og grønt – altså intet brød eller lune retter. Pædagogerne siger, at han bliver ked af det hver gang, de siger, at det er spisetid.
Herhjemme har vi forsøgt forskellige metoder. Da han var lidt yngre, sagde lægen til os, at det vigtigste var at han spiste – om så det var det samme hver dag. Så en periode gav vi ham som oftest rugbrød, når han ikke ville have andet. Men selv det spiste/spiser han ikke for godt af. Så har vi forsøgt flere gange at lade ham være, på den måde at forstå, at vi ikke vil presse ham og hvis der var noget han ikke ville have, måtte han bare lade det stå. Dette resulterede i, at han ikke spiste meget og tit spurgte efter f.eks. en bolle senere.
Senest har vi egentligt haft gode erfaringer med at sige til ham, at han skal spise det på tallerkenen – og så har det altid været noget han kunne lide. Men disse måltider tager så omkring en time, men mit indtryk har dog været, at vores søn har været glad og også spist op. Hvilket jeg også har ...
... kunnet se på hans vægt, som endelig steg lidt.
Nu er jeg dog blevet meget i tvivl om at presse ham igen – dels fungerer det ikke så godt længere og dels er jeg bange for at give ham rigtige dårlige oplevelser med mad, da det af og til ender i gråd. Vi har dog aldrig oplevet, at han bliver ked af det, når vi skal til bords – som åbenbart er tilfældet i børnehaven.
Generelt er han en meget aktiv dreng, men er lige til den lille side både i højde og vægt, så han skal jo helst have noget mad, der er sundt og nærende. Jeg vil gerne høre din mening og dine forslag til hvordan vi kommer videre? Jeg har selv store bekymringer omkring dette, hvilket smitter af på mit humør og jeg føler mig faktisk helt stresset over det.
Nu har vi fået en dreng mere, som er 5 mdr. og jeg er begyndt på grød. Synes egentligt det startede ret godt ud, men de sidste par uger, er han også begyndt at være svær at give grød, hvilket jeg dog gør 2 gange om dagen. Han er dog ikke større end, at jeg så bare ammer ham. Jeg er dog bekymret for at løbe i den samme mad-problematik med lillebror og vil gerne komme rigtig godt fra start med ham.
Han er ligesom storebror også til den lille side og sundhedsplejersken synes, at han tager lige lidt nok på – præcis som storebror – så ser jo et mønster. Dog er han den gladeste og mest smilende baby – men det skal han jo også blive ved med at være. Kan du give mig nogle gode start-tip med mad – både i forhold til hvad, hvordan og hvor meget i forhold til hans alder.
På forhånd tak.
En frustreret mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Kære Helen Der har nu været en lang periode hvor min datter på 3 år og søn...
5. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen Tak for dit sidste svar angående min datter, som er meget afhængig...
9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...
9. maj 2025 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.
Afhængig af sut - 3 år, 2 mdr.
Kære Helen Min datter på 3 år er utrolig afhængig af sin sut. Den og hendes...
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
Viden om børn:
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...