Annonce

Annonce

Svar: Renlighedstræning og skole


2. september 2010

Kategori:
Alder:
3 år, 2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære Lotte

Min umiddelbare tanke er at Oscar har brug for mere tid, men også at han viser interesse og det skal naturligvis udnyttes, men måske ikke lige nu - der sker lidt for meget ....

Uheld 6 gange om dagen er mange uheld og faktisk synd for ham, især når han nu er startet i førskole ... De kan godt være de fleste andre ikke længere bruger ble, men det er efter min mening stadig bedre at Oscar har ble på end at han tisser i bukserne og går rundt med våde bukser. For det første kan han blive syg af det og for det andet så lugter det og er ikke særlig rart for ham eller de andre børn - det er i hvert fald noget de vil lægge mærke til, hvor bleen jo er noget de alle kender og har brugt ...

Jeg er derfor mest tilhænger af at han får en ble på og at I her køber buksebleer der trækkes op og ned som et par underbukser. Og så skal han stadig have fast toilettider - han skal tisse om morgenen, når han står op, som det sidste inden han går i seng, tisse inden I kører til skole og tisse inden han løber ud på legepladsen for at lege osv.

Når han sidder på toilettet eller potten, så tænd for vandhanen så han kan høre at vandet løber og bed ham om at forsøge at lave samme lyd. Når han sidder der, så er det fint at være på badeværelset sammen med ham og man kan godt læse en bog eller lignende - men det er en balance, for det skal ikke være så hyggeligt at han glemmer, hvad han egentlig er kommet for. Så ...


Annonce

... det er vigtigt at du også prøver at holde hans fokus på at han nu rent faktisk skal tisse.

Hvis han siger "jeg kan ikke" og du formoder at han så tisser i bleen 2 minutter efter, så sig til ham at det er okay. "Du må gerne rejse dig, så venter vi lige lidt, nogle gange kan man ikke med det samme, så prøver vi igen om lidt ..." og så prøver I det, for at se om det så lykkes at få slappet af i blæren og lade vandet løbe ud. Og vil han ikke mere, så er det naturligvis okay, så skal han ikke presses men have bleen trukket op.

At beholde bleen på har den fordel at selvom der når at komme lidt dryp så holder den stadig tør. Han har derfor en chance for både at nå toilettet og opleve en succes med dette, ligesom bleen kan bruges igen, hvis den ikke er meget våd. Og når han det så ikke, så er det jo netop godt at han har bleen på, så må han "prøve at sige til næste gang, så I kan se om I kan nå det".


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Lige nu hvor det hele er så nyt og han skal forholde sig til nye børn, nye voksne, nye rutiner, regler osv. så er det ikke nogen god idé at træne renlighed. Det er alt for meget for ham at skulle koncentrere sig om på en gang.

Derfor synes jeg at I skal give ham ble på og lade ham få en pause fra det med renlighed og så når der er faldet lidt ro over ham og hele situationen igen, så forsøger I så med faste tissetider osv. jvf. ovenstående :)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.

Hurtig pottetræning

Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Flyverdragter til børn

Flyverdragter er nødvendige, og de fleste børn starter med at bruge en flyverdragt, når de begynder at kravle omkring i 1 års alderen.

Flyverdragter er til leg udenfor - ikke til at sove i. De fleste flyverdragter er meget varme og kan også være lidt stive i stoffet, og nogle flyverdragter er faktisk så stive og tunge, at de gør det svært for barnet at bevæge sig rundt. Derfor kan det være en god idé at vælge en flyverdragt, som ikke er alt for tung, og som netop giver...

Læs mere i Babylex

Pudendusblokade ved fødsel

Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en MEGET god brevkasse, hvad skulle jeg dog gøre uden den.

Mor til dreng knap 6 uger


Annonce