Annonce

Annonce

Svar: Toilet træning


31. august 2010

Kategori:
Alder:
2 år, 1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære forældre

Det lyder bestemt som om at jeres datter er ved at være klar. Man siger at renlighed har 3 faser - 1. at hun kommer og siger hun har lavet i bleen, 2. at hun meddeler "nu tisser jeg" og 3. at hun når at sige til lige inden ...

Som du beskriver det, så lyder hun faktisk til ofte at kunne sige til inden, hun får bleen af, mærker at hun skal tisse, siger tis og leverer så en tissetår på toilettet. Det lyder så fint.

Selvom de fleste børn er 3 år før de bliver renlige, så er der også stadig børn der er parate, når de kun er 2 og måske hører jeres datter til dem. Jeg synes det er fint at forsøge og så se hvad tiden bringer - hele tiden have in mente, at hvis det ikke går, hvis det viser sig at være for tidligt, så er det helt okay, men samtidig også udnytte den lille åbning hun måske netop viser jer lige nu :)

I skal ikke tage bleen af hende, den skal hun beholde på og så synes jeg at I skal prøve at indføre faste toilettider - i første omgang om morgenen, når hun står op og om aftenen inden hun skal i seng. Det skal ikke være hele dagen igennem, for så bliver det måske for meget for hende. Hvis hun derimod i løbet af dagen viser interesse for at tisse på potte eller toilet, så hjælper I hende med det.

Bleen bruges som et par trusser ...


Annonce

... der hives op og ned. Hvis der er noget i bleen, så skiftes den og "det var godt du havde den på" og hvis der kun er få dryp i bleen eller den er tør, så bruges den igen og så "det er fint, så bruger vi bleen igen". Det skal altså være en succesoplevelse uanset om det er det ene eller andet der sker.

Mange børn har en periode netop i 2 års alderen hvor de begynder at interessere sig for 'de nedre regioner'. De går pludselig meget op i hvordan de selv virker, ligesom det også interesserer dem at nogen er piger, andre er drenge og hvad køn de selv hører til ... Nogle gange kan man bruge denne åbning til at træne renlighed, men ofte går det ikke, for barnet er mere fascineret af sin krop end fysiologisk parat og det som gik godt i nogle uger, virker så pludselig ikke mere og det er okay. Så må man vente ½ år eller måske 1 år før barnet egentlig er parat.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Om det er 'kønnets interesse' og 'sådan fungerer min krop' som lige nu fascinerer jeres datter er svært at sige eller om hun reelt er fysiologisk parat. Det er nødt til at komme an på en prøve.

Men gør det stille og roligt, pres hende endelig ikke, så er det bedre at vente, til hun selv giver udtryk for atter gerne at ville forsøge at undvære bleen :)

Rigtig meget held og lykke med det projekt :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.

Hurtig pottetræning

Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kejsersnit (Sectio Caesarea)

Kejsersnit er for nogle kvinder den bedste og eneste måde at føde barn på og det kan foregå akut eller planlagt. De fleste kejsernit foretages efter råd fra læge, men nogle kvinder ønsker også at få foretaget kejsersnit, selvom der ikke er lægelige grunde til det.

Når du føder ved kejsersnit, vil du enten blive fuldt bedøvet eller blive bedøvet med en nål i ryggen og du vil derudover få lagt et kateter op i din blære. Din mave bliver desinficeret og dækket med et sterilt klæde....

Læs mere i Babylex

Suttebehov

Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.

Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.

Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!

Glæder mig til at læse din bog.

Mange varme hilsner fra
Sophus og mor


Annonce